Herrmann, Türk gazeteciler ile bir araya geldi

Güncelleme Tarihi:

Herrmann, Türk gazeteciler ile bir araya geldi
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2012 17:26

Almanya -Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Herrmann, Türk gazeteciler ile bir araya geldi.

Haberin Devamı

Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, eyalette şu ana kadar bir Türk'ün iştirak ettiği terör olayının meydana gelmediğini söyledi.

Bakan Herrmann, Türk gazeteciler ile yaptığı sohbet toplantısında, Bavyera eyaletinde Müslümanların topluma uyumu konusunda Berlin'de ya da Fransa'da olduğu gibi büyük bir sorun yaşamadıklarını belirterek, ''Bavyera'da şu ana kadar bir Türk'ün iştirak ettiği terör eylemi olmadı'' şeklinde konuştu.

Almanya'da yaşayan Müslüman göçmenleri eleştiren Thilo Sarrazin'in ''Almanya Kendini Yok Ediyor'' adlı kitabındaki tezlerin Bavyera eyaleti için kesinlikle geçerli olmadığını ifade eden Herrmann, Bavyera eyaletinde farklı kültürlerden insanlarla bir arada yaşadıklarını ve burada paralel toplumların oluşmadığını kaydetti. El Kaide örgütüne karşı Türkiye'nin sürdürdüğü mücadeleyi de takdir eden Herrmann, bu konuda Türk güvenlik güçleriyle işbirliği içinde olduklarını söyledi.

Ülkede 8 Türk ile 1 Yunanlı'yı öldüren 2 aşırı sağcının daha büyük bir terör örgütü tarafından desteklenmiş ya da böyle bir örgütle ilişkisi olmuş olduğu yönünde bir bilginin olmadığını da belirten Herrmann, ülkede aşırı sağcı ideolojinin yayılmasını önlemek için öncelikle gençlerin eğitiminden başlanması gerektiğini söyledi.

Herrmann ayrıca Almanya'da yaşayan Türklerin, özellikle de gençlerin sadece Türk televizyonlarını izlememesi ve ülkede yaşananlarla da ilgilenmesi gerektiğini kaydetti. Herrmann, Alman vatandaşlığının, asimilasyon baskısı olmadan insanların kendi kültürel benliğini koruyarak da mümkün olabileceğine inandığını sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!