\"Herkesi potansiyel suçlu olarak görmek doğru değil\"

Güncelleme Tarihi:

\Herkesi potansiyel suçlu olarak görmek doğru değil\
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2006 00:00

9. Avrupa Polis Kongresi\'nde 2006 Dünya Futbol Şampiyonası\'nda alınması gereken güvenlik önlemleri masaya yatırıldı.

Haberin Devamı




Polis Kongresi
Dünya Futbol Şampiyonası'nın güvenlik sorunu masaya yatırıldı. Dünya Kupasına 113 gün kala başkent Berlin'de düzenlenen 9. Avrupa Polis Kongresi'ne 65 ülkeden bin 350 kişi katıldı. Politikacılar ve güvenlik yetkililerinin yanı sıra FİFA ve UEFA'dan uzmanların katıldığı iki günlük kongrede dünya kupasında alınması gereken güvenlik önlemleri görüşüldü.

"Potansiyel suçlu görülmemeli"

Dünya kupasına katılmak üzere ülkemize gelen tüm futbolseverlere potansiyel suçlu olarak bakmanın yanlış olduğunu kaydeden Berlin Emniyet Müdürü Dieter Glietsch, başkentin güvenli bir kent olduğunu söyledi. 2006 dünya kupası maçlarının oynanacağı merkezlerden biri olan başkent Berlin'in e güvenlik durumunun masaya yatırıldığı kongrede Glietsch, "Şampiyona bir futbol festivali havasında geçecektir. Dostlukm ve barışın en güzel örneği sergilenecektir" dedi.

Terör saldırısı ihmali yok

FİFA ve UEFA yöneticilerinin de katıldığı kongrede futbol şampiyonasında bir terör saldırısı olma ihtimalinin düşük olduğunu belirtilirken, Alman ordusunun şampiyona süresince görev yapmasının kendileri açısından herhangi bir sorun olmayacağını vurgulandı.

Diğer ülkelerle ortak çalışma

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Berlin İçişleri Senatörü Erhart Körting ise, holiganların Almanya'ya gelmemesi için diğer ülkelerin polis teşkilatı ile yakın çalışma içinde olduklarını söyledi. Alman güvenlik birimlerinin diğer ülkeden 200'ün üzerinde polisle çalıştığını ve herhangi bir olay karşısında suç zanlılarının tespiti ve yakalanması için işbirliği yapacaklarını kaydetti.

Süleyman SELÇUK/BERLİN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!