‘Her santral saldırıya uğrayabilir’

Güncelleme Tarihi:

‘Her santral saldırıya uğrayabilir’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2022 11:24

Alman demiryollarına cumartesi günü yapılan sabotajın ardından konuşan Alman General Carsten Breuer, yurt dışından yapılabilecek saldırılara karşı endişeli olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

ALMANYA’daki altyapıya yönelik ‘dış kaynaklı’ saldırıların artabileceği konusunda uyarılarda bulunan Korgeneral Breuer, “Her elektrik santralı, trafo merkezi veya her boru hattı, olası bir hedef haline gelebilir, saldırıya uğrayabilir” dedi. Sınırlı olan güçlerin tehdit altındaki yerlere yönlendirilmesi gerektiğini ifade eden Breuer, “Her elektrik direğini koruyamazsınız” diye konuştu. Alman Ordusu Bölgesel Komutanı Carsten Breuer Bild am Sonntag gazetesine verdiği demeçte, “Biz karargâhta özellikle hibrit tehditlere hazırız. Bu durum, savaşla barış arasında bir yerde. Ne tam anlamıyla barış ne de gerçek anlamıyla savaş halindeyiz” dedi. Arka planda Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı ve Avrupa’daki yeni güvenlik durumuna dikkati çeken Breuer, “Rusya-Ukrayna savaşı, bir kez daha ulusal ve toplu savunmaya odaklanmamıza neden oldu. Avrupa’da savaşın yeniden mümkün olduğu tüm ülke için netleşti” dedi.

Haberin Devamı

‘GÜVENSİZLİK ORTAMI YARATACAK EYLEMLER OLABİLİR’
Breuer’e göre, dış kaynaklı müdahaleler ve saldırılar artabilir. Breuer, “Burada, askerleriyle, tanklarıyla ülkemize saldıracak bir düşman ordusu söz konusu değil. Daha çok altyapıya yönelik saldırılar, siber saldırılar veya örneğin kışlalar üzerinde dronlarla yapılan keşif uçuşları gibi eylemler söz konusu. Bunlar, halk arasında güvensizliği, endişeyi artırmayı ve devletimize olan güveni sarsmayı amaçlayan bir tür kışkırtma eylemleridir” dedi.
Güvenlik makamlarının bu tür tehdit durumlarına hazırlıklı olması gerektiğini vurgulayan General Breuer, vatandaşların da evde yeterli pil, el lambası, küçük bir radyo bulundurmak suretiyle kendilerini hazırlaması, bireysel davranışını değiştirmesi gerektiğini ifade etti.
Rusya’nın nükleer saldırı tehditlerinin hafife alınmaması gerektiğini belirten Korgeneral Breuer, “Bizim hayat tarzımız, değerlerimiz ve tüm toplum tehdit altında. Bunlardan vazgeçmek istemiyorsak tehditleri ciddiye almalıyız. Ancak sağduyulu kalmalı ve soğukkanlılığımız korumalıyız” diye konuştu.

 

BAKMADAN GEÇME!