Her gün bir siyah keçi kesiyor

Güncelleme Tarihi:

Her gün bir siyah keçi kesiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2010 23:00

Pakistanlı lider, kendini "kara büyüden korumak" için her gün bir siyah keçi kesiyor.

Haberin Devamı

Adının karıştığı rüşvet ve yolsuzluk iddialarından dolayı “Bay Yüzde 10” olarak anılan ve Türkiye-Pakistan-Afganistan zirvesi için önceki gün Türkiye’de bulunan Pakistan Cumhuraşkanı Asif Ali Zerdari’nin, “kötülükleri kovmak” ve kendini “kara büyüden korumak” için her gün bir siyah keçi kestiği ortaya çıktı.

Pakistan’da yayınlanan Dawn gazetesinin haberine göre, Zerdarinin sözcüsü Ferhatullah Babar, Cumhurbaşkanı’nın uzun zamandır her gün bir siyah keçi keserek sadaka niyetine yoksullara dağıttığını söyledi. Sözcü, “Cumhurbaşkanımız bu sayede kötülükleri ve talihsizlikleri uzak tutuyor” dedi.

Babar’ın açıklamasına göre, Zerdari’nin 2008 Eylül ayında Cumhurbaşkanlığına gelmesinden bu yana, sarayda yüzlerce keçi kurban edildi.

Buna karşılık bazı siyasi gözlemciler, Zerdari’nin bu tür haberler yayarak, son zamanlarda kendisine karşı yükselen muhalefeti yumuşatmaya çalıştığını savundu.

Haberin Devamı

Pakistan Yüksek Mahkemesi geçen ay kritik bir karar alarak, Zerdari’nin eski suçlardan yeniden yargılanmasının önünü açmıştı. Zerdari’ye atfedilen suçların büyük bölümü yolsuzluk iddialarından oluşuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!