“Her çocuk liseye gidebilir”

Güncelleme Tarihi:

“Her çocuk liseye gidebilir”
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2010 12:50

Wedel Türk Veliler Birliği (TEBW) yönetim kurulu üyeleri tüm çabaların velilerin dikkatini eğitim konusuna çekmek olduğunu söylediler.

Haberin Devamı

SCHLESWIG-HOLSTEIN Eyaleti'nin Wedel kentindeki Türk Veliler Birliği (TEBW) yönetim kurulu çocukların okuldaki başarısının velinin eğitim konusu gösterdiği ilgiyle direk bağlantılı olduğunu söyledi.

Dernek başkanı Nurhayat Erök, yönetim kurulu üyeleri Nevzat Şahin (başkan vekili), Salih Özdemir (yazman), Hacer Yılmaz (asil üye) dernek salonunda Wedel 3. Belediye Başkan Vekili Ayşen Çiker ve Yeşillerli Hüseyin İnak ve Erkan İnak ile dernek çalışmaları ve derneğin belediyeden beklentileri hakkında konuştular. Kendisi öğretmen olduğu için eğitim konularına özellikle eğildiğini belirten Ayşen Çiker, TEBW'nin çalışmalarının son derece faydalı olduğunu söyledi. Başkan Nurhayat Erök, Wedel'de yaklaşık 3 bin civarında Türk kökenli yaşadığını belirterek, TEBW'nin çalışmaları sayesinde Wedel'de Türk öğrencilerin başarı oranlarının diğer bölgelere nazaran daha yüksek olduğunu ifade ederek, “Bizim çocuklarımız diğer çocuklardan daha az akıllı değil. Özellikle lisedeki Türk kökenli öğrenci sayısı az. Bunu artırmak için çaba harcayacağız. Her çocuğumuz liseye gidebilir. Ancak bu konuda veliye büyük görev düşüyor. Çocuğun okuldaki başarısı velinin çocuğunun okul duruma ilgisiyle direk bağlantılı. Örneğin düzenlediğimiz ev ödevi kurslarına katılan öğrencilerimiz kısa zaman içinde notları bir hatta iki not daha iyileştiriyor” dedi.

Erök, yurttaşlarımızın eğitim ile ilgili her konuda Friedrich-Eggers-Str.77 adresinde bulunan TEBW bürosuna başvurabileceklerini belirtti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!