Her çocuğa bir ağaç

Güncelleme Tarihi:

Her çocuğa bir ağaç
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2023 12:04

‘29 Eylül Ağaçlandırma Günü’ kapsamında Pforzheim Hohberg’te düzenlenen etkinlikte, Pforzheimlı çocuklar hem fidan dikti hem de eğlendi.

Haberin Devamı

GEÇEN yıl başlatılan etkinlik kapsamında, 2021 doğumlu çocuklar için Hohberg Orman Bölgesi’nde ‘Doğum Ormanı’ adıyla bir alan oluşturuldu. Bu kapsamda bugüne kadar 1418 fidan dikildi. Hafta sonu düzenlenen etkinlikte de Pforzheim Belediye Başkanı Peter Boch, minik öğrencilerle birlikte meşe fidanını toprakla buluşturdu. Fidanların can suyunu veren çocuklar ve aileleri, daha sonra ormanlık alanda hep birlikte keyifli vakit geçirdi.

Her çocuğa bir ağaç
‘Her Çocuk Bir Ağaç’ fikri, Başkan Boch’un 2019 yılında tatilinden dönerken Pforzheim doğum hızı ve iklim koruma konularıyla ilgilendiği zaman ortaya çıktı. Etkinlikle ilgili konuşan Başkan Boch, “Bu etkinlik, çocukları memleketleriyle bağını artıracak ve aynı zamanda doğaya yakınlık duymalarını sağlayacak. ‘Doğum Ormanı’nı geçen sonbaharda bir aile günüyle kutlamak istedik. Ne yazık ki, kötü hava nedeniyle iptal etmek zorunda kaldık. Bu nedenle bugün çocukları ve ailelerini ormanımızda ağırlamaktan memnuniyet duyuyorum” dedi.

Haberin Devamı

Etkinliğe, Pforzheim Belediye Başkanı Peter Boch, Pforzheim ve Çevresi Türk Veliler Derneği Başkanı Mümin Karaca, Şehir Koordinasyon Ofisi’nden Emine Akyüz, Şehir ormanı eğitmeni Saskia Burgdorf minikler ve aileleri katıldı.

Her çocuğa bir ağaç

Her çocuğa bir ağaç

Her çocuğa bir ağaç

Her çocuğa bir ağaç

BAKMADAN GEÇME!