Her 4 şirketten biri işçi çıkarmayı planlıyor

Güncelleme Tarihi:

Her 4 şirketten biri işçi çıkarmayı planlıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2012 20:30

Alman Ekonomi Enstitüsü (IW) tarafından yapılan ankette, Alman şirketlerinin yüzde 28’inin gelecek yıl işçi çıkarmayı planladığı belirtildi.

Haberin Devamı

Ankete göre, şirketlerin yüzde 20’sinin yeni işçi almayı istediği, diğer şirketlerin ise işçilerin sayısında bir değişikliği düşünmedikleri kaydedildi.

IW Müdürü Michael Hüther, ihracatın düşeceği yönündeki tahminlerin özellikle sanayi sektöründe temkinli planlamalara yol açtığını, bu sektörün şirketlerinin yüzde 30’unun 2013 yılında daha az işçi ile çalışmalarını sürdüreceğini tahmin ettiğini belirtti.

Hizmet sektöründeki şirketlerin yüzde 27’sinin işçi çıkarmayı planladığı, yüzde 23’ünün ise yeni işçi almak istediğini ifade eden Hüther, Alman ekonomisinin durağanlığın sınırında olduğunu belirtti.

Şirketlerin yüzde 28’inin 2013 yılında üretimin azalacağını, yüzde 24’ünün artacağını ve yüzde 48’inin aynı kalacağını tahmin ettiğini ifade eden Hüther, IW’nin gelecek yıl Alman ekonomisinin yüzde 0,75 oranında büyüyeceğini beklediğini kaydetti.

Anket sonuçlarının şirketlerde büyük bir güvensizlik olduğunu gösterdiğini belirten Hüther, şirketlerin yüzde 23’ünün gelecek yıl yatırım yapmayacağı, bunların büyük bölümünün de Avro bölgesindeki durumu sebep gösterdiklerini ifade etti.

Ankete yaklaşık 2 bin 300 şirketin katıldığı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!