Hemşireler yine anlaşamadı

Güncelleme Tarihi:

Hemşireler yine anlaşamadı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2008 21:54

Danimarka'da nisan ayında sağlık personelinin başlattığı genel grev sürüyor. Önceki gün taraflar arasında yapılan görüşmelerde yine anlaşma sağlanamadı. Görüşmede Sağlık Sektöründe Çalışanlar Sendikası Başkanı Connie Krukov, belediyeler adına görüşmeleri yürüten Bent Hansen'in yüzde 13.9'luk ücret artışı teklifini kabul etmedi.

Haberin Devamı

DANİMARKA’da sağlık personelinin nisan ayının 16’sında başlattğı genel grev devam ederken pazartesi günü taraflar arasında yeniden yapılan görüşmede bir kez daha anlaşma sağlanamadı.

Sağlık Sektöründe Çalışanlar Sendikası Başkanı Connie Krukov ve belediyeler adına görüşmeleri yürüten Bent Hansen pazartesi günü tekrar bir araya geldiler. Conni Krukov, üyelerin yüzde 70’inin gelecek 3 yıl içinde yüzde 15’lik ücret artışında ısrarlı olduğunu belirterek, işverenin yüzde 13.9’luk ücret artışı teklifini kabul etmedi. Taraflar arasında anlaşma sağlanamayınca, Bent Hansen, Maliye Bakanı'nı arayacağını belirterek, "Sağlık çalışanları ile anlaşmaya varamadık. Bu durumda Maliye Bakanı'nı arayarak, hükümete taraflar arasında anlaşma sağlanamadığını bildirmek ve hükümetin greve müdahale etmesini istemekten başka çare kalmadı. Birçok bölgede ameliyatlar yapılamıyor ve sağlık hizmeti sunulamıyor. Hastalar daha da hasta oluyorlar' dedi.
Hasta Haklarını Koruma Derneği Başkanı Karsten Skawbo Jensen de hükümetin bir an önce müdahalede bulunarak, greve son vermesini istedi.
Öte yandan pedagogların grevi yüzünden çok sayıda anne ve baba işine gidemez oldu. Danimarka Halk Partisi, grev süresince velilerin yuva ücreti ödememelerini istedi.

2 kişi hayatını kaybetmişti
Danimarka'nın en büyük hastanelerinden Kopenhag Üniversite Hastanesi ve Herlev Hastanesi'nde acil durumlarda görev yapmak üzere çalışan çok az sayıdaki hemşire, hastanlerde temizlik, yiyecek ve içecek servisinin tam olarak yerine getirilmediğini, mevcut yatmakta olan hastaların iyi bakılmamasından dolayı yakınlarıanın hükümete kızarak, kendilerine destek verdiklerini söylediler. Son olarak geçtiğimiz gün 58 yaşında bir hasta ameliyatı yapılamadığı için hayatını kaybetmiş Herlev Hastanesi'nde de yaşlı bir kadın hemşire yetersizliğinden dolayı taburcu edildikten kısa bir süre sonra hayatını kaybetmişti Her iki hastanın yakınları da hem hastane yönetimi hem de grevden sorumlu belediyeler hakkında dava açacaklarını söylemişlerdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!