Hem dayak yedi hem ceza ödedi

Güncelleme Tarihi:

Hem dayak yedi hem ceza ödedi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2012 18:09

Polisin şüphelenip hastanelik ettiği taksi şoförü bir de para cezasına çarptırıldı. Polis, hatasından dolayı özür dilerken taksici İbrahim Akteke, yaklaşık 500 Euro ceza ödemek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

BERLİN'de altı yıldır taksi şoförlüğü yaparak geçimini sağlayan İbrahim Akteke, müşterisini almaya gittiği evde önce sivil polislerin saldırısına uğradı. Ardından da mahkemece para cezasına çarptırıldı.

Müşteri almayı beklerken dayak yedi
Yaklaşık iki yıl önce gelen bir telefon üzerine müşteri almak için verilen adrese gittiğini söyleyen Akteke, “Telefonla merkezden taksi istenince, ben de verilen adrese yönlendirildim. Arabayı yolda bırakıp müşteriye geldiğimi haber vermek için zile bastım. Her hangi bir tepki gelmeyince kapısı açık olan apartmandan içeri girerek evin bulunduğu kata çıktım. Zile bastığım sırada merdivenden silahını bana doğrultan iki sivil ve kapıdan da üçüncü bir sivil polis birden üzerime atladı ve kafamı duvara vurdu. Ardından bacaklarıma vurarak dizimde ezilme oluştu. Taksi şoförü olduğumu söylememe rağmen beni dinlemediler ve karakola götürdüler“ dedi.

Özür dilediler
Akteke, ”Karakolda ifademi aldıktan sonra bekledikleri kişinin ben olmadığımı anlayınca özür dilediler. Meğersem kimliği belirsiz bir kişi tehdit ettiği bir kadına telefon ederek 'sana bir taksi şoförü gelecek ve ona emaneti teslim edeceksin' diyerek baskı kurmuş. Daha önce kadın bir çok kez tehdit edildiği için polisler önlem almış. Olayın ne olduğunu ve kadının niçin tehditler aldığını bana söylemediler. Sadece benim olayla ilgim olmadığını anlayınca özür dilediler“ dedi.

İş görmez raporu
Kafasında oluşan yırtık, bacak ve ellerinde meydana gelen ezilme nedeniyle üç hafta iş göremez raporu aldığını anlatan polis dayağı mağduru Akteke, “Müşteriyi almak için arabamı park etmeden kapının önüne bırakmıştım. Beni gözaltına alınca arabayı çekmek için çekici gönderilmiş. Çekici ve para cezası talep ettiler. Bunun üzerine ben de dava açtım. Davayı kaybedince mahkeme masrafları, trafik cezası, çekici parası ve faizi ile birlikte yaklaşık 500 Euro'luk para cezasına çarptırıldım“ dedi. Akteke, kendisini döven ve eziyet eden polisler aleyhine açtığı tazminat davasının ise hala devam ettiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!