Helal kesimde geri adım

Güncelleme Tarihi:

Helal kesimde geri adım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2011 14:33

Hollanda Meclisi’nde helal kesimi yasaklayan tasarıya “Evet” oyu veren İşçi Partisi, Müslüman seçmenin tepkisi üzerine geri adım attı. İşçi Partisi, önümüzdeki günlerde senatoda yapılacak oylamada kesin olarak “Hayır” oyu kullanacak.

Haberin Devamı

Hollanda'da ana muhalefet İşçi Partisi (PvdA), kaybettiği seçmenleri geri kazanabilmek için başlattığı halkla buluşma kampanyasına devam ediyor. Kuzey Hollanda’nın Zaandam seçmenle bir araya gelen İşçi Partisi lideri Job Cohen, “Ben popülist bir lider değilim. Parti olarak ta popülist bir parti olamayız. Biz işçinin, emekçinin partisiyiz” diyerek halkın dertlerini dinledi.

İşçi Partisi’nın Zaandam İnntel Hotel’de gerçekleştirdiği halkla buluşma toplantısına başta PvdA lideri Job Cohen olmak üzere, Avrupa Parlamentosu’nun Hollanda İşçi Partili üyesi Emine Bozkurt, Kuzey Hollanda Eyalet Meclis Üyesi Adnan Tekin, Zaandam Belediyesi Meclis Üyelerinden Songül Mutluer ve aralarında Türklerin de bulunduğu çok sayıda vatandaş katıldı.

Önümüzdeki günlerde helal kesimin yasaklanması konusunda senatoda yapılacak olan oylamada mecliste olduğu gibi “Evet” oyu kullanmayacaklarını açıklayan Cohen, “Bu konuda partimiz içerisinde iki farklı düşünce var. Bazıları hayvan haklarını savunurken, bazıları da din özgürlüğü ve temel hakları savunuyor. Yaptığımız son değerlendirme sonrasında parti olarak önümüzdeki günlerde senatoda yapılacak olan oylamada partimizin oyu “Hayır” olacaktır” diyerek Müslümanların yüreğine su serpti.

DOĞRU KARAR
Avrupa Parlamentosu’nun Hollanda İşçi Partili üyesi Emine Bozkurt, senatoda yapılacak oylamada partisinin “Hayır” oyu kullanacak olmasını ‘doğru bir karar’ olarak değerlendirirken “Zannedersen senato helal kesimin yasaklanmasına onay vermeyecek. Bence de yasaklanmaması gerekir. Hayvan hakları, bir insanın temel hakları ve din özgürlüğünden daha da mı önemlidir? Önce bunu tartışmalıyız. Hayvan hakları konusunda genel bir şey yapılmalıdır. Bu düşünceye katılıyorum. Ama bunu yaparken de bir insanın temel hakkını ve din özgürlüğünü kısıtlamamak gerekir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!