Hedefimiz Avrupa Şampiyonluğu

Güncelleme Tarihi:

Hedefimiz Avrupa Şampiyonluğu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2010 16:11

Türkiye 17 yaş Genç milli takım kadrosunda bulunan Eintracht Frankfurtlu gurbetçi futbolcu Okan Derici "Lichtenstein'da Avrupa şampiyonu olmak istiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE 17 yaş Genç Milli Takımı'mızla 18-30 Mayıs tarihleri arasında Lichtenstein'da Avrupa Şampiyonası'na katılacak olan Eintracht Frankfurtlu gurbetçi futbolcu Okan Derici "Liechtenstein'da Lüksemburg'da Avrupa şampiyonu olmak istiyoruz" dedi. Hedeflerine ulaşmak için tüm arkadaşlarıyla çalışacaklarını belirten genç yıldız ay-yıldızlı forma giymenin kendisini coşturduğunu söyledi.


Mesut Özil'in kopyası geliyor
Fransa'da da yapılan ilk tur eleme maçlarında Fransa'yı 1-0, ve Galler'le 1-1 berabere kalan U17 Genç Milli Takımımızın gollerini atarak takımızın final grubunu yükselmesinde önemli rol oynayan Okan "Golleri attığım için mutluyum, fakat daha önemli olan Türkiye'nin şampiyonada yer alması. Bunu kadrodaki tüm futbolcu arkadaşlarımla teknik heyet başardı." diye konuştu. 4 yaşında iken Giessen yakınlarındaki Eintracht Lollar'da futbola başladı. Dört yıl önce TSG Wieseck takımına giden Okan iki yıl öncesi ise Bundesliga ekibi Eintracht Frankfurt tarafından transfer edildi.

Haberin Devamı

Bayern Münih'in önünde açık ara farkla lider
Frankfurt'un U17 takımıyla bu sezon Bundesliga gençler kategorisinde Bayern Münih'in önünde açık ara farkla lider olan Okan Derici 21 maçta 8 gol kaydetti. Takımın kaleci hariç her pozisyonunda oynayabilecek çok yönlü yeteneklere sahip olan Okan 2 kez U15 ve 9 kez Türkiye U17 formasını giydi. 2 kez de Almanya U16 Genç milli takım forması giyen Okan, Hakan Şükür'ü çok beğeniyor. Oyun stili olarak Werder Bremenli Mesut Özil'in oyun stilinin adeta kopyası denilen Okan Derici "Almanya formasını 2 kez giydim fakat Türk milli duygularımın ağırlığını hep hissettim. Bu nedenle Almanya formasını benimsiyemedim. Ay-yıldızlı formayı giymek. ülkeme hizmet etmeye karar verdim. Zaten U15 Milli takıma ilk çağrıldığımda gurur duyduk, ailece hepimiz sevinçten ağladık" dedi.


Okan büyük ilerleme kaydetti
Türkiye U17 Genç Milli Takım Antrenörü Abdullah Ercan Fransa ve Galler maçlarında kritik golleri atan Okan Derici hakkında şunları söyledi: "Eintracht Frankfurt'ta oynayan Okan 16 Nisan 1993 doğumlu ve daha önce U15 ve U16 milli takımlar kadrosundaydı. Fizik açısından sıkıntısını özellikle son üç ayda gelişme gösterdi. Erdal Keser'in 'Çok büyük sıçrama yaptı' raporu üzerine takip ettik ve kadroya aldık. Yalnız bu noktada çok enteresan bir şey oldu. Yeni gelenler sanki bu grubun oyuncusu gibiydi. Bu bir antrenör için büyük şanstır. Son maçta oynamayanlar, oynayanlardan daha çok sevindi. Çok enteresandı yani. 17-19 yaşlarında bir oyuncuyu oynatmadığınız zaman, üzülür, kenara çekilir, elini taşın altından çeker. Ama burada böyle olmadı. Başarının en önemli sebeplerinden birisi buydu." dedi.

Haberin Devamı

Grup maçlarımız 18 Mayıs'ta başlıyor
18-30 Mayıs tarihleri arasında Liechtenstein'da yapılacak olan U17 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Yunanistan, İngiltere ve Çek Cumhuriyeti ile aynı grupta şer alıyoruz. Turnuvada Türkiye ilk maçını Yunanistan ile 18 Mayıs'ta oynayacak. Sportpark Eschen-Ruggel'deki karşılaşma saat 19.30(MEZ) da başlayacak. Aynı sahada 21 Mayıs'ta Çek Cumhuriyeti ile saat 17.00'de oynayacak olan gençlerimiz grubundaki son maçını 24 Mayıs'ta İngiltere ile oynayacak. Türkiye U17 kadrosunda bulunan 20 futbolcudan 7'si Euro Türk. Okan Derici yanında ayrıca Aykut Özer(Frankfurt), Metin Aydın(FC Everton), Servan Stone(FC Metz), Rıdvan Pear(Rot Weiss Essen), Kani Özdil(Wolfsburg) Avrupa7Dan seçilen yıldızlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!