Hedef yine göçmenler

Güncelleme Tarihi:

Hedef yine göçmenler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2010 11:46

Hollanda'da aşırı sağcı parti PVV'nin desteklediği azınlık hükümetinin ortakları, koalisyon protokolünü açıkladılar. İlk icraat olarak mülteci ve göçmenlerin ülkeye gelişlerini durdurmayı hedefleyen koalisyon hükümetinin destekçisi PVV lideri Wilders, "Tarihi bir dönem yaşıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

HOLLANDA’da İslamiyet’i ve Müslümanları hedef alan söylemleriyle tanınan Geert Wilders liderliğindeki PVV’nin (Özgürlük Partisi) dışardan destekleyeceği VVD (Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi)-CDA (Hıristiyan Demokratlar) azınlık hükümetinin koalisyon protokolü açıklandı.
VVD lideri Mark Rutte, CDA lideri Maxime Verhagen ile PVV lideri Geert Wilders tarafından açıklanan koalisyon protokolüne göre, göçmen ve mülteci sayısı azaltılacak.

VATANDAŞLIK ZORLAŞACAK
Koalisyon protokolüne göre, uyum sınavında başarılı olamayanların oturumları iptal edilecek, aile birleşiminde yurtdışındaki eşten belirli düzeyde eğitim görmüş olması istenecek. Yurtdışındaki eşini getirmek isteyenlerden konut ile sağlık sigortası şartı talep edilecek. Bağımsız oturma iznini alabilme süresi 3 yıldan 5 yıla yükseltilecek. Zoraki evlilikler yasaklanacak ve suç sayılacak. Ülkede kaçak bulunmak suç sayılacak. Burka yasaklanacak. 12 yıl ya da daha fazla bir hapis cezası gerektiren suçlarda yabancıların Hollanda vatandaşlığı geri alınacak. Mükerrer suçlulara asgari cezalar uygulanacak.

ÖDENEĞE TIRPAN
Türkler'in uyum zorunluluğu kapsamında kalmalarının sağlanması amacıyla kabine Türkiye-AB Ortaklık Anlaşması’nda değişiklik yapılması için çaba sarf edecek. Pozitif ayrımcılığa son verilecek. Kardeş çocukları arasındaki evlilikler prensipte yasaklanacak. Çok eşlilik kabul edilmeyecek. Yurtdışında uyum sınavı kriterleri ağırlaştırılacak. Hollanda vatandaşlığına geçiş zorlaştırılacak. Hollanda vatandaşlığına ancak, diğer ülke vatandaşlığından çıktıktan sonra geçilebilecek. Kişinin davranışı ve kıyafeti iş pazarına girmede engel oluşturuyorsa, ödeneği kesilecek ya da durdurulacak. AB dışına çocuk parası gönderilmeyecek.

AİLE BİRLEŞİMİNDE YAŞ 24'E ÇIKACAK
Koalisyon protokolüne göre, 203/86 sayılı AB Aile Birleşimi Yönergesi'nde değişiklik yapılmasına çalışılacak. Bununla aile birleşiminde yaş sınırı 18'den 24’e yükseltilmeye, ancak 10 yılda bir yurtdışından eş getirilebilmesine, gelir koşulunun asgari ücretin yüzde 120’sine yükseltilmesine, eşler için belirli miktarda teminat talep edilmesine, yabancının Hollanda ile bağının diğer ülkelerle olan bağından daha güçlü olup olmadığını ortaya koyacak bir test uygulanmasına, Hollanda’da şiddet suçu işlemiş kişilerin aile birleşiminden yararlandırılmamalarına çalışılacak.

KÖKEN DEĞİL GELECEK ÖNEMLİ
CDA lideri Maxime Verhagen, koalisyon protokolü ile ilgili yaptığı konuşmanın bir bölümünde “Herkese eşit şekilde din özgürlüğü. Köken değil gelecek önemli” dedi.
Protokole ilişkin “Tarihi bir anlaşma” değerlendirmesinde bulunan aşırı sağcı Geert Wilders, “Tarihi bir dönem yaşıyoruz. Gurur duyuyorum. Mülteci ve göçmen akınının önü kesilecek. Planlar mülteci sayısında yüzde 25, aile birleşimi başta olmak üzere diğer yollardan gelen göçmen sayısında yüzde 30, batılı olmayan yabancılarda ise yüzde 50 civarında bir düşüş sağlayacak” diye konuştu. VVD lideri Mark Rutte, sosyo ekonomik açıdan zayıf konumlardaki insanlardan oluşan grubun daha da büyümesinin önlenmesi için göçmen ve mültecilerle ilgili politikaların sertleştirileceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!