Hedef 20 milyon turist!

Güncelleme Tarihi:

Hedef 20 milyon turist
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2024 10:10

Antalya Valisi Hulusi Şahin, dünyanın en büyük turizm destinasyonlarından biri olan Antalya’nın en fazla turist ağırlayan kentlerden biri olduğunu, bu yıl 20 milyon turist hedeflediklerini söyledi:

Haberin Devamı

“ANTALYA’ya 2023 yılında dışarıdan gelen yabancı turist sayısı 17 milyonu geçti. Bu sene hedefimiz 20 milyon turist. Dünyadan gelen turist sayısı itibariyle Türkiye ilk 5’te. Geçen yıl Türkiye için turizm geliri 56 milyardı ve bu sene 60 milyar olarak hedefliyoruz. Türkiye, turizm gelirinin üçte birini Antalya’dan sağlıyor. Almanya-Türkiye ilişkileri tarihe dayanır. Beraber omuz omuza cepheye gittiğimiz Alman dostlarımızın ihtiyaç duyduğu dönemde iş gücü olarak Almanya’ya geldik. Türkiye’nin turizmden ticarete, ihracattan ithalata kadar en büyük partneri Almanya olmuştur. Türk toplumu Almanya’da kalmaya devam ederken, Alman kardeşlerimiz de ikinci vatanı olarak gördüğü Antalya’da tatil yapıyor. Almanya ile Türkiye birbirinden vazgeçemez. Alman ve Türk toplumu et ile tırnak gibi birbirine iç içe geçmiş durumda. İki ülke arasında tarihe dayanan ilişkilerimiz daha da ileriye gidecek.”

Haberin Devamı

Hedef 20 milyon turist

ANTALYA ALMANLARIN İKİNCİ VATANI
“Dünyanın en önemli turizm kenti Antalya’nın valisi olarak gurbetçilerimizle gurur duyuyoruz. Buradaki vatandaşlarımız, bizim bayrağımızın taşıyıcılarıdır. Türkiye’nin değerlerini burada taşıma anlamında çok değerli ve Türkiye’deki kardeşlerinin buradaki gözü kulağıdır. Buradaki vatandaşlarımızın arkasında 80 milyonu aşkın nüfusuyla Türkiye devleti ve 150 milyon civarında koca bir Türk dünyası var. Bizler tarihler boyunca adaleti temsil eden, adalet için uğraşan, haksızlığa tahammülü olmayan, mazlumdan yana olan bir milletiz. Burada sokaklarda yürürken, zorla kapıdan bacadan bu ülkeye girmediğimizi, özel davet üzerine geldiğimiz unutmadan gururla yürüyün.”

Hedef 20 milyon turist

Hedef 20 milyon turist

BAKMADAN GEÇME!