HDF-NRW’nin yeni başkanı Birdemir

Güncelleme Tarihi:

HDF-NRW’nin yeni başkanı Birdemir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2012 12:36

ALMANYA’da Sosyal Demokrat Halk Dernekleri Federasyonu (HDF) Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyalet Örgütü, Duisburg’da düzenlediği genel kurulda yeni yönetimini belirledi.

Haberin Devamı

HDF Genel Başkanı İsmail Eren’in de katıldığı genel kurulda örgütün eyalet genelinde bulunan dernek başkanları bir araya geldi. Kemal Öner başkanlığında oluşturulan divan heyetinin yürüttüğü genel kurulda, çalışma ve mali rapor okunduktan sonra seçime geçildi.

22 delegeden 13 oy alan Mustafa Birdemir, HDF- NRW’nin yeni başkanı seçildi. Başkan yardımcılığına ise Kemal Öner getirildi. Yönetim Kurulu’nun diğer üyeleri ise; Yusuf Bal, Ahmet Özen, Cevdet Albay, Aynur Parmak’tan oluşurken, yedek üyeliğe de Keko Samarsin, Yusuf Atak ve Baki Sert seçildiler.

Diyaloglar artacak
Başkan Mustafa Birdemir seçim sonrası yaptığı konuşmada, gençlik ve kadın kollarının güçlendirilmesinin yanı sıra eğitim konusuna ağırlık vereceklerini ve bu konuda köklü bir çalışma için çaba harcayacaklarını ifade etti.

Birdemir, sosyal demokratların eyalet genelinde daha güçlü bir örgüt yapısına sahip olması gerektiğini belirtti. Essen kentinde bir okulda öğretmen olarak çalışan Birdemir, bir yıl gibi bir süre zarfında ekibi ile birlikte başarılara imza atacağını belirterek, Alman politikacılar ile de diyalogların daha da geliştirilmesi yönünde çalışacaklarının altını çizdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!