"Hazır olunca katılacaklar"

Güncelleme Tarihi:

Hazır olunca katılacaklar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2011 12:05

NATO’nun Libya operasyonunun komutanı Kanadalı Korgeneral Charles Bouchard, İngiltere ve Fransa’nın Libya’ya göndereceği helikopterlerin hazır olduklarında NATO operasyonlarına katılacağını söyledi.

Haberin Devamı

Bouchard, NATO karargahına uydu bağlantısıyla Napoli’den düzenlediği basın toplantısında, İngiliz ve Fransız helikopterlerinin NATO’nun Libya’daki Birleşik Koruyucu Operasyonu’na dahil olacaklarını belirtti.

Korgeneral Bouchard, "Libya’da helikopterler hazır olur olmaz operasyonlara katılacak" dedi. Libya’ya İngiltere’nin en az 4 Apache saldırı helikopteri göndermesi bekleniyor. Fransa ise 12 Tiger ve Gazelle helikopterini amfibik saldırı gemisi Tonnerre ile yola çıkardı.

KADDAFİ YÖNETİMİNDEN AYRILMALAR SÜRÜYOR
Bu arada Libya’nın Benelüks ülkeleri ve AB nezdindeki Büyükelçisi Al Hadi Hadeiba, AB diplomatlarıyla temaslarının ardından muhaliflere katıldı.

AB Dışişleri Yüksek temsilcisi Catherine Ashton’ın sözcüsü, Büyükelçi’nin Kaddafi rejimiyle bağlarını koparma kararını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek Libya halkının geleceği için kendisiyle yakın çalışmayı sürdüreceklerini söyledi. Ashton’ın makamından yapılan açıklamada "Kaddafi rejiminin tepesindekileri tek bir seçenek bekliyor. Kaddafi ile birlikte kalıp kendi vatandaşlarınız ve uluslararası toplum tarafından dışlanacaksınız" denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!