Hayır avukat hanım, o korkunç bir anne

Güncelleme Tarihi:

Hayır avukat hanım, o korkunç bir anne
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2024 13:23

Avusturya’da 12 yaşındaki oğluna işkence yapıp aç bırakan ve farklı dönemlerde saatlerce köpek taşıma çantasına (kafes) hapseden annenin duruşması başladı. İddianamenin okunmasından sonra salondakiler, annenin çocuğuna yaptığı işkenceleri duyunca şoke oldu. Sanık avukatı kadının medyada bahsedildiği gibi ‘korkunç anne’ olmadığını, suçun büyük oranda 40 yaşındaki arkadaşında olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

AŞAĞI Avusturya’da bir annenin oğluna yaptığı işkence ülkeyi ayağa kaldırdı. 33 yaşındaki sanığın, o zamanlar 12 yaşında olan oğlunu aylarca yemekten mahrum bıraktığı, bağlayıp dövdüğü ve ağzını tıkadıktan sonra üzerine soğuk su döktüğü, zaman zaman da küçük bir köpek çantasına (kafese) kilitleyerek işkence yaptığı iddialar arasında yer aldı. Cinayete teşebbüs suçlamasıyla dava açan savcı, duruşmanın başında yaptığı konuşmada neredeyse bir deri bir kemik kalan çocuğun yemek için yalvardığını ancak annesinin hiç oralı olmadığını söyledi ve “Böyle bir şeye inanamıyorum” diyerek tepkisini dile getirdi. Krems Bölge Mahkemesi’nde görülen duruşmada iddianamenin okunmasından sonra sanık sorulara gözlerinden yaşlar akarak cevap verdi. Hâkim duruşmaya beş dakika ara vermek zorunda kaldı. Çocuğun annesiyle birlikte 40 yaşındaki kadın arkadaşı da sanık olarak yargılanıyor.

Haberin Devamı

MEDYADA BAHSEDİLDİĞİ GİBİ DEĞİLMİŞ!
Savunma avukatı Astrid Wagner de sanığı, ebeveynlik konusunda aşırı yüklenmiş ve kolayca manipüle edilebilen, entelektüel açıdan çok basit bir kişi olarak tanımladı. Müvekkilinin, medyada kendisinden bahsedildiği gibi ‘korkunç anne’ olmadığını belirten Wagner, sadist talimatlarıyla çocuğun acı çekmesine katkıda bulunan 40 yaşındaki diğer sanığın ise büyük oranda suçlu olduğunu söyledi. Ancak iddianamede, iki kadının yakın arkadaş oldukları, koronavirüs salgını döneminde zaman zaman birlikte yaşadıkları ve daha sonra neredeyse her gün bilgi alışverişinde bulundukları ifade edildi. İkilinin sık sık ana davalının oğluyla yaşadığı ebeveynlik sorunları hakkında konuştukları belirtildi. 40 yaşındaki kadının ise yaşları 2 ila 18 arasında değişen dört çocuğu bulunuyor.

Hayır avukat hanım, o korkunç bir anne
TERBİYE ETMEK İÇİN KİLİTLEMİŞ
Mahkeme heyetine, istismara uğradığı açıkça belli olan çocuğun fotoğrafları gösterildi. Fotoğraflarda, çürükler, darbe izleri ve çizikler görülürken, çocuğun aylar içinde büyük ölçüde zayıfladığı dikkati çekti. İddianameye göre çocuk, kış ayında soğuk suyla ıslatıldıktan sonra açık bırakılan pencere önünde ıslak kıyafetler ve saçlarla saatlerce bekletildi. Anne, yatağını ıslatmasından sonra terbiye etmek için çocuğunu 57x83x63 cm ölçülerindeki küçük bir köpek taşıma çantasına kilitlediği ve saatlerce orada tuttuğu belirtildi. İddianamede, iki sanık arasında bu konunun tartışıldığı da yer aldı. Annenin, 22 Kasım 2022’de, kendini çok zor ifade edebilen ve tamamen güçsüz durumdaki çocuğunun videosunu çektiği de ifade edildi.

Haberin Devamı

‘İLİŞKİMİZ HER ZAMAN SORUNLUYDU’
İşkenceci annenin sanık olarak yargılanan 40 yaşındaki arkadaşının avukatı ise müvekkilinin, birçok hata yapmış olabileceğini ancak istismarın boyutlarından habersiz olduğunu ifade etti. Avukat, olayın ortaya çıkmasını da sosyal hizmet görevlisini uyaran müvekkili olduğunu ifade etti. 33 yaşındaki sanık anne ise oğluyla ilişkisinin her zaman çok sorunlu olduğunu söyledi ve “Benden nefret ettiğini düşünüyordum” dedi. Okulda ve özel hayatında uslu bir çocuğa sahip olmak istediğini belirten sanık, oğlunun saldırgan davranışlarının normal olmadığını anlattı, “Beni takip etmesini ve ona söylediklerimi yapmasını istemiştim” dedi.

Haberin Devamı

‘SON SANİYEDE KURTARILMIŞ’
Çocuk, ihbar üzerine sosyal hizmet görevlisinin müdahalesiyle kurtarılabildi. Olay ortaya çıktığında 1.65 metre boyundaki çocuğun 40 kilogram kaybettiği ifade edildi. Savcı, bulunduğunda çocuğun vücut ısısının sadece 27 derece olduğunu ve hayati tehlike altında olduğunu ifade etti. Hâkim ise bunun üzerine, “Bu sıcaklıkta herhangi bir yetişkin çoktan ölmüş olurdu. Son saniyede kurtarılmış” dedi. O dönem 12 yaşında olan çocuk yoğun bakımda tedavi gördü ve bugün fiziksel olarak da iyileşti. Ancak mağdurun avukatı, “Psikolojik olarak sonuçları yıllarca onunla birlikte kalacak” dedi. Sanık anne hakkında müebbet, diğer sanık hakkında ise 10 yıl hapis cezası isteniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!