Havada facia: 8 ölü

Güncelleme Tarihi:

Havada facia: 8 ölü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2012 13:55

ALMANYA'nın Frankfurt kenti yakınlarındaki Wölfersheim'de önceki gün iki küçük uçağın çarpışması sonucu 8 kişi hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Son yıllarda Almanya'da meydana gelen en büyük uçak kazasında ölenlerden 4'ünün çocuk olduğu bildirildi.

Çarpışma sonucu uçağın parçaları yüzlerce metrelik bir alana yayıldı. Kazanın olduğu alanda incelemelerde bulunan polis ekipleri, kazaya karışan uçaklardan birinde beş, diğerinde ise 3 kişinin bulunduğunun tahmin edildiğini söylediler.

Ölenlerin aynı aileden olup olmadıkları konusunda ise herhangi bir açıklama yapılmadı. Ölen kişilerin cesetlerini bulmak için polis, itfaiye ve kurtarma ekipleri el fenerleriyle arama çalışmalarına katıldı.

Polis helikopterleri de kazanının meydana geldiği bölgede uçuş yaparak uçakların düştüğü alanı aydınlattılar.

NASIL OLDU BİLİNMİYOR
Polis sözcüsü Jörg Reinemer facianın nasıl meydana geldiğinin henüz bilinmediğini söyleyerek,

"Kazanın meydana geldiği saatlerde hava açık ve güneşliydi, görüş mesafesiyle ilgili bir sıkıntı olmadığını düşünüyoruz. Kazanın nasıl meydana geldiği konusundaki incelemelerimiz devam ediyor. Önümüzdeki günlerde bu konuda daha net şeyler söyleyebileceğiz" açıklamasında bulundu.

Hessen Eyaleti İçişleri Bakanı Boris Rhein da kaza yerine gelerek, arama çalışmalarını sürdüren ekiplere gösterdikleri özveriden dolayı teşekkür etti.

Geçen mart ayında Hessen Eyaleti'nde, Egelsbach'ta özel ve küçük uçakların kullandığı bir havaalanında düşen uçakta 5 kişi yaşamını yitirmişti. 2011 senesinin ağustos ayında da iki özel Alman uçağı Avusturya'da çarpışmış, kazada 3 kişi ölmüştü. 2009 senesinde küçük bir uçakla bir helikopter çarpışmış, kazada 4 kişi hayatını kaybetmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!