"Hauptschule" eğitime engel

Güncelleme Tarihi:

Hauptschule eğitime engel
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2009 12:10

Hessen'de 18 Ocak'ta yapılacak seçimler öncesi çalışmalarını hızlandıran SPD adayları Hürriyet'in Mörfelden Walldorf'taki merkezini ziyaret ettiler.

Haberin Devamı

SPD'nin Gross Gerau Bölgesi 27. sıra adayı Renate Meixner Römer ve 48. bölge direk adayı Horst Gölzenleuchter, parti olarak eğitime büyük önem verdiklerini belirttiler. Aynı zamanda Otto Hahn İlkokulu müdürü de olan Meixner Römer "Her zaman öğretmen eksikliği ile dikkat çeken ve gençlere gelecek imkanı tanımayan "Hauptschule'lerin" kaldırılmasını istiyoruz. Göçmen gençlerinin sayısı bu okullarda çok fazla. Sınıflar dolu. Eğitim imkanı daha kısıtlı. Bu nedenle Rheinland Pfalz Eyaleti gibi 'Realschule' ile 'Hauptschule'nin birleştirilmesinden yanayım" diye konuştu. Römer ayrıca okullarda öğle yemeklerinin ücretsiz olmasını da talep etti.

Okul öncesi başlar

Büttelborn Belediye Başkanı Horst Gölzenleuchter ise eğitimin okul öncesi başladığına dikkat çekerken "Çocukların okul öncesi Almanca öğrenmeleri çok önemli. Almancayı iyi bilen, daha iyi uyum sağlar. Ne yazıkki velilerin Almancayı daha iyi öğrenmeleri için sunulan bir çok imkandan haberleri yok. Velilerin dil konusundaki eksikliği çocuklara da yansıyor. Bunu değiştirmemiz gerekiyor" dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!