Hatun Sürücü anıldı

Güncelleme Tarihi:

Hatun Sürücü anıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2010 12:39

BERLİN'de 7 Şubat 2005'te sokak ortasında kurşunlanarak sözde namus cinayetine kurban giden bir çocuk annesi Hatun Sürücü için öldürüldüğü yerde anma töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

Bu tür insanlık dışı cinayetlere karşı suskun kalınmamasını isteyen Tempelhof-Schöneber İlçe Belediye Başkanı Ekkehard Band, “Hiç kimsenin din ve gelenek adına bazı iddialar öne sürerek başkasının canını kıymaya hakkı yok” dedi.


Anahtar eğitim
Küçük yaşta okuldan alınarak zorla evlendirilen Hatun Sürücü'nün kendisine zor gelen örf, adet ve geleneklerden kurtulmak istemesinin kurbanı olduğunu dile getiren Band, ülkede kadınlara yönelik şiddete hiçbir şekilde izin verilmemesini istedi. Toplumun bu tür cinayetler karşısında suskun kalmaması gerektiğine işaret eden Band, modern bir toplum için eğitimin anahtar olduğunu vurguladı. SPD Berlin Eyalet Milletvekili Dilek Kolat, Yeşiller Berlin Eyalet milletvekili Özcan Mutlu ve Canan Bayram, Sol Parti Berlin milletvekili Kadriye Karcı, sözde namus cinayetlerinin toplumda hiçbir zaman kabul edilmeyeceğini dile getirip, bu değerlerin çocuklara doğru öğretilmesi için eğitime daha çok yatırım yapılması gerektiğini vurguladılar.

Haberin Devamı

Senato Göç ve Uyum Sorumlusu Günter Piening, Tempelhof-Schöneberg İlçe Belediyesi Göç ve Uyum Sorumlusu Gün Gabriele Tank, Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi Başkanı Eren Ünsal, TBB Sözcüsü Cumali Kangal ile çok sayıda Alman ve Türk katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!