Hastane geri adım attı

Güncelleme Tarihi:

Hastane geri adım attı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2012 11:03

Berlin Charite Hastane yönetimi Tuana’nın bacağının kesilmesi için babaya yapılan baskı, araya imam sokulması ve babayı mahkemeye verilmesinin yanlışlığının farkına vardı ve geri adım attı.

Haberin Devamı

ALTI yaşındaki Tuana’nın tedavi gördüğü hastanenin yönetimi, tedavi eden doktorlar, Berlin Sağlık Müsteşarı Emine Demirbüken Wegner, Berlin Başkonsolosu Ahmet Başar Şen ve baba Selim Adanur dün bir araya geldi. Toplantıda hastane yönetimi, tedavi için baba ve annenin ikna edilmesi ve kararının alınması gerektiğini, doktorların imamları devreye sokması ve başka bir görüş alınmasına karşı çıkmasının yanlış olduğunu kabul etti.

DİYALOG EKSİKLİĞİ
Selim Adanur kızı Tuana’yı dilediği ikinci bir doktora ve hastaneye götürüp muayene edebilecek. 23 Kasım’a kadar da bilirkişi raporu alırsa açılan dava hastane yönetimi tarafından geri çekilecek.

Sağlık Müsteşarı Demirbüken Wegner, “Önemli olan Tuana’nın sağlığı. Doktorlar da küçük kızın sağlığı için böyle bir karar aldıklarını biliyoruz. Burada sorun iletişim bozukluğu ve farklı kültürdeki insanların birbirini tam anlayamamasından kaynaklanmış. Sorun kalmadı. Baba kızını başka bir doktora gösterebilir veya üniversite hastanesine götürebilir. Orada da muayene edebilir” dedi.

Berlin’e yeni atanan Başkonsolos Ahmet Başar Şen ise “Konsolosluk olarak bizim görevimiz vatandaşın yanında olmak. Hem de vatandaşın kötü zamanında yanında olmak. Tuana’nın ailesi kızını ister Türkiye’de ister Almanya’da isterse de başka bir ülkede muayene edebilir. Kimse ondan bu hakkı elinden alamaz. Türkiye’de de bu konuda uzman doktorlar var. Aslında olmaması gereken bir sorun ortaya çıkmış” dedi.

Hürriyet’e teşekkür
SELİM Adanur, hastanenin hatasını fark edip tutumundan vazgeçmesinin kendisini çok sevindirdiğini söyledi: “Hürriyet konuyu gündeme getirdi. Böylece sorunun çözümünü sağladı. Sayın Müsteşar ve Başkonsolos’a da gösterdikleri çabadan dolayı çok teşekkür ediyorum. Benim tek amacım kızımın sağlığına kavuşması. Bunun için uğraşıyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!