Hasan zorlu virajda

Güncelleme Tarihi:

Hasan zorlu virajda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2008 10:32

Binicilikteki gururumuz Hasan Şentürk, nisan ayında Las Vegas’ta yapılacak FEI World Cup-Jumpıng’e katılmak için önünde sadece iki yarış kaldı.

Haberin Devamı

Sabancı'lara ait SIEC takımı binicisi ve Türkiye'yi uluslararası arenada başarıyla temsil eden Hasan Şentürk, zorlu bir viraja giriyor. 15-19 Nisan tarihlerinde Amerika'da Las Vegas'ta yapılacak Rolex FEI World Cup-Jumping 2008-2009’a katılma mücadelesi veren Hasan Şentürk'ün önünde sadece 2 yarış kaldı. Dünya Kupası'na katılabilemesi için 16 ülke binicilerinin mücadele ettiği Avrupa elemelerinde ilk üçe girmesi gereken Hasan Şentürk, şu anda sıralamada Macar rakibinin hemen ardından dördüncü sırada yer alıyor.

Sıralama nasıl?

11 Grand Prix'ten oluşan Avrupa elemelerinde şu ana kadar 11 yarış geride kalırken, Hasan Şentürk 74 puanla dördüncü sırada bulunyor. Avrupa Grand Prix’inde Bulgar binici Angel Niagalov 100 puanla ilk sırada yer alırken, Danimarka’dan György Körmendy 80 puanla ikinci, Macaristan’lı binici Jamie Wingrave ise 78 puanla üçüncü sırada bulunuyor.

İlk yarış Macaristan'da

Haberin Devamı

Şentürk, 5-7 Aralık tarihlerinde Macaristan'ın başkenti Budapeşte ve 17-21 Aralık tarihlerinde Polonya’nın başkenti Varşova’da yapılacak Grand Prix’lerde ilk üçe girebilmek için puan mücadelesi verecek. Hasan Şentürk burada alacağı puanlarla Macar rakibini geride bırakırsa 15-19 Nisan’da Las Vegas’ta yapılacak Rolex FEI Dünya Kupası’na katılmaya hak kazanacak.

Çalışmalarını sürdürüyor

Çalışmalarını aralıksız sürdüren binicilikteki gururumuz Hasan Şentürk, kalan son iki yarışta başarılı bir performans sergileyeceğinden emin. Sabancılar’a ait SIEC Cox, SIEC Caro Ass ve SIEC Concept atlarıyla yarışacak olan Hasan Şentürk, “Hergün atlarımla antrenmanlarımı sürdürüyorum. İnanıyorumki ilk üçe girerek Türkiye’yi Amerika’da en iyi şekilde temsil edeceğim. Bana bu imkanları tanıyan Sabancı Ailesi'ne ve Sevil Sabancı'ya çok teşekkür ederim. Onları mahçup etmeyeceğim" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!