Hartz IV sosyal yardım parası 10 yaşında

Güncelleme Tarihi:

Hartz IV sosyal yardım parası 10 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2014 12:38

Almanya'da 2005 yılında yürürlüğe giren Hartz IV sosyal yardım parası 10. yılına girecek.

Haberin Devamı

Alman İş Ajansı'nın şefi Frank-Jürgen Weise, on yıl önce reform yoluyla yürürlüğe giren Hartz IV'in önemini vurgulayarak, sosyal yardım modelini büyük bir başarı olarak nitelendirdi.

'Welt' gazetesinin sorularını yanıtlayan Frank-Jürgen Weise, Federal Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı tarafından hazırlanan raporun verilerine dayanarak, Hartz IV'in on yıllık tarihinde 450 milyar Euro harcandığını açıkladı.

Hartz IV'in 10. yıl dönümünü fırsat bilen muhalefet ve sendikalar, sosyal yardım reformunu eleştirerek düzeltme yapılmasını talep etti. İş verenler ise menuniyetini dile getirdi.

10.YILINDA ELEŞTİRİ VE ÖVGÜ
Alman basınına konuşan Alman İşverenler Konfederasyonu (BDA) Başkanı Ingo Kramer'in bir sözcüsü, uzun dönem işsiz kalanların 'Agenda 2010' denen reform paketi sayesinde iş bulduğunu kaydetti ve oranın 2005'ten bu yana yarıya düştüğünü belirtti.

Haberin Devamı


Almanya Sendikalar Birliği (DGB) Yönetim Kurulu Üyesi Annelie Buntenbach ise, Hartz IV'nin Avrupa için örnek teşkil edemediğini ifade ederek, "Hartz IV büyük bir inşaat alanı olmaya devam ediyor" dedi. Hartz IV'nin iş arayanların üzerinde büyük bir baskı yarattığını ve birçok insanın kötü şartlarda çalışmasına ittiğini açıklayan Buntenbach, düşük ücretli sektörlerin bu sayede büyüdüğünü belirtti.

Almanya'da her dört kişiden birinin düşük ücretli sektörde çalıştığına dikkat çeken Buntenbach, çözüm olarak insanlara bu tür işleri reddetme hakkının tanınmasını önerdi.

2005-2015
İşsizlik parası ve sosyal yardım parasının 2005 yılında birleşmesi ile ortaya çıkan Hartz IV modeli, önümüzdeki sene 10. yılına girecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!