Harç Yasası imzaya açıldı

Güncelleme Tarihi:

Harç Yasası imzaya açıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2006 00:00

Harç Yasası tasarısı önceki gün yapılan Bakanlar Kurulu\'nda imzaya açıldı. Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, tasarıyla 7 yaşını doldurmamış çocuklar ile yurtdışına sefer yapan hava deniz ve kara araçlarının personelinin bu harçtan muaf tutulacaklarını da söyledi.

Haberin Devamı




Harca hayır
Çiçek'in verdiği bilgiye göre, yurtdışına toplu taşım araçlarıyla çıkanların yurtdışı harçlarını bileti düzenleyenler tahsil edecek.

Erdoğan'a soru

CHP İstanbul Milletvekili Ali Rıza Gülçiçek ise yurtdışında çalışan Türk vatandaşlarından, yurtdışına çıkış harcı alınıp alınmayacağını sordu. Gülçiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu önergesinde, yurtdışında çalışan vatandaşlardan, ülke özlemlerini gidermek için yılda bir kez geldiği ülkelerinden çıkışta harç alınmasının üzüntü verici olduğunu kaydetti.

“Yurtdışında çalışan vatandaşlarımızdan, turistik amaçla yurtdışına çıkan diğer vatandaşlarımızdan alındığı gibi çıkış harcı almayı düşünüyor musunuz?” sorusunu yönelten Gülçiçek, “Eğer düşünüyorsanız, böyle bir uygulama yurtdışında yaşayan insanlarımızı memleketlerinden uzaklaştırmaz mı?” dedi.

DİDF: Yeter deme zamanı

Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF) Genel Başkanı Hüseyin Avgan, Türkiye'de AKP hükümetinin harç tasarısını eleştirdi. Avrupalı Türk'ün 40 yıldır yaptığı fedekarlığın görmezden gelindiğini ifade eden Hüseyin Avgan, gurbetçilerin Türkiye'dekiler tarafından maddi, manevi ve siyasi olarak sömürülecek bir pazar olarak görüldüğüne işaret etti.

Avgan, "Deli Dumrul yasaları çıkarıp haraç alarak soymaları artık kabul edilemez ve tahammül edilemez. Bu sömürüye katlanacak halimizin kalmadığı, resmi ya da sivil, holding ya da cami, dernek ya da şirket olarak karşımıza çıkıp tefecilik, vurgunculuk yapanlara 'Yeter' demenin zamanının geldiği bilinmelidir. Avrupa'da yaşayan insanların kimi sorunlarını, özlemlerini ve hassasiyetlerini çıkar kapısı olarak görenler kim olursa olsun artık elini vatandaşın cebinden çekmelidir" dedi.

Bizi üç-beş kuruş için rencide etmesinler

Avrupa Türk İşadamları Birliği (BTEU) Başkanı Ahmet Güler de Maliye Bakanlığı'nın meclise sevk ettiği harç kanun teklifini şiddetle protesto ettiklerini belirterek, "Eğer Türkiye'nin gerçekten gurbetçinin cebindeki 8.15 Euro'ya ihtiyacı varsa, ekonomik zor durumda ise, bir yardım kampanyası açılsın ve ismi de Türkiye'ye Ekonomik Yardım Kampanyası olsun" dedi.

Avrupalı Türkler'in bu muameleye tutulmayı hak etmediğini vurgulayan BTEU Başkanı Güler, "Türkiye'nin kalkınmasına bu denli katkıda bulunmuş, Türkiye'nin yurtdışında gönüllü askeri olan ve Türkiye'nin her meselesinde canını verebilecek bu insanlar, tahsil edilecek üç-beş kuruş için rencide edilmemeliler" diye konuştu.

FRANKFURT

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!