Harç muafiyetinde eski kaşe geçerli

Güncelleme Tarihi:

Harç muafiyetinde eski kaşe geçerli
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2007 21:54

Pasaportlarında "işçi" veya "işçi ailesi" damgası bulunmayanların 1 Ocak tarihinden sonra Türkiye'den yurtdışı çıkışlarında 15 YTL harç ödemek zorunda kalacak olması, konsolosluklara akına neden oldu. Yığılmaları önlemek için, eskiden vurulan mühürlerin de geçerli olduğu açıklandı.

Haberin Devamı

YENİ yıldan itibaren pasaportlarında 'işçi' veya 'işçi ailesi' damgası bulunmayanların 1 Ocak 2008 tarihinden sonraki Türkiye çıkışlarında 15 YTL harç ödemek zorunda kalacak olması, vatandaşların konsolosluklara akın etmesine neden oldu.

Köln Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu Osman Şensoy, yığılmaların önüne geçmek için, eskiden bu mührü vurduranların yeni bir işlem yapmasına gerek olmadığını açıkladı.
Yurtdışında oturma izni bulunanlar ve 7 yaşını doldurmamış çocuklar ile yurtdışına ticari amaçla sefer yapan kara, deniz, hava ve demiryolu personelinden yurtdışına çıkış harcı alınmayacak. 7 yaşından büyük çocukların pasaportlarında ise "İşçi ailesi' kaşesi bulunacak.

KAŞEYE BAKILACAK
Köln Başkonsolosluğu Muavin Konsolos Utku Atahan bu kounuda şu bilgileri verdi:
'Türk vatandaşları yeni yılda yurtdışına çıkarken 15 YTL harç ödemek zorunda olacaklar. Yeni çıkan yasa gereği yurtdışında oturma ve çalışma izni bulunanlar ise çıkış harcından muaf tutulacak. Ancak pasaportlarında işçi olduklarını belirten kaşe olmayanlar bu harcı ödemek zorunda kalacaklar. Pasaportlarında böyle bir kaşe olanların ise hiçbir işlem yaptırmalarına gerek yoktur. Yeni pasaport alanlara da biz aynı şekilde kaşe vuruyoruz. Önümüzdeki günlerde Başkonsolosluklarda yığılma olmaması için vatandaşlarımızın bir an önce gelip bu işlemi yaptırmaları gerekiyor.'

CEZA YOK
Yılbaşına kadar pasaportlarına bu kaşeyi vurdurmayanların daha sonra hiçbir ceza ödemeyeceklerini belirten Muavin Konsolos Atahan, 'Yılbaşı veya Kurban Bayramı için Türkiye'ye gidecek vatandaşlarımızın dönüşte harç ödemememeleri için, pasaportlarında böyle bir mühür olup olmadığını kontrol etmeleri gerekiyor. Eskiden işçi veya işçi ailesi damgası vurdurmayanlar ise konsolosluklara gidip bu işlemi ücretsiz olarak yaptırabilirler' diye konuştu.





Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!