Hannover’de ‘Yalancı Yarim’e alkış koptu

Güncelleme Tarihi:

Hannover’de ‘Yalancı Yarim’e alkış koptu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2024 12:13

Aşağı Saksonya Türk Veli Dernekleri Federasyonu (FöTEV Nds) kültürel çalışmalar çerçevesinde ‘Yalancı Yarim’ adlı tiyatro oyununu seyircilerle buluşturdu.

Haberin Devamı

AŞAĞI Saksonya eyaleti başkenti Hannover’in Mühlenberger Markt 1 adresinde bulunan İGS Mühlenberg Integrierte Gesamtschule (IGS) okul tiyatro salonunda; Aşağı Saksonya Türk Veli Dernekleri Federasyonu’nun organizesiyle ‘Yalancı Yarim’ adlı tiyatro oyunu seyirciyle buluştu. Aşk-ı Memnu dizisinin unutulmaz karakteri Katya’yı oynayan Ufuk Kaplan ve yine ünlü oyuncu Öznur Kula ile Cihan Palabıyık’ın yer aladığı muhteşem komediyi Mustafa Şahbaz yönetti. Boğazına aşırı düşkün bir adam ve iki kadın. Evli ama hâlâ eski karısının yemeklerinin tadını unutamamış olan Kamuran’ın ne yardan ne de serden vazgeçemediği, yeni karısının eski eşinin yerine geçmeye çalışması, bu durumu sürdürmeye çalışan Kamuran’ın başvurduğu yalanlarla devam eden oyun salondan alkışlarla kesilerek devam etti. İki perdelik oyun sonrası salonu dolduran izleyiciler sanatçılarla fotoğraf çektirmek için yarıştılar.

Hannover’de ‘Yalancı Yarim’e alkış koptu
GÜZEL PERFORMANS
Oyunu izlemeye gelenler arasında bulunan iş insanlarından Hasan Kurtuluş, Mehmet Kibar, üst düzey yöneticiler Göksel Güner, Taner Özcan, eski milletvekili Alptekin Kırcı, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Belgin Zaman, ASTÖB Başkanı Orhan Güner, FöTEV Nds Başkanı Seyhan Öztürk, AS. ADD Başkanı Fatma Kavcı, DİTİB Eyalet Sekreteri Nimet Emrem, Akademie Überlinger (Fusion mit der Vita-Akademie) Bölge Sorumlusu Nevin Barmaksız oyun hakkında yaptıkları ortak açıklamada “FöTEV Nds’ye eğitim, aile, gençlik çalışmalarının yanında bizleri sinema, tiyatroyla da buluşturduğu için çok teşekkür ederiz. Oyun, çağdaş ve modern toplumlarda olmaması gerekirken; ne yazık ki hâlâ aşamadığımız sorunlardan biri olarak önümüzde duran çok evliliği, ilişkileri konu edindiği için ve güzel bir performans da sergiledikleri için tüm oyunculara teşekkür ederiz.”
Hannover’de ‘Yalancı Yarim’e alkış koptu


 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!