Hannover Sanayi Fuarı açıldı

Güncelleme Tarihi:

Hannover Sanayi Fuarı açıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2012 12:13

Bu yıl partnerliğini Çin’in yaptığı Hannover Sanayi Fuarı dün kapılarını ziyaretçilere açtı. Beş gün açık kalacak fuara Türkiye’den 163 firma katıldı.

Haberin Devamı

DÜNYANIN sayılı fuarlarından olan Hannover Sanayi Fuarı dün kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuarın açılışını Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bu yılın konuk ülkesi Çin Başbakanı Wen Jiabao yaptı. Merkel ve Jiabao fuarı gezerek yenilikler konusunda iştirakçi firma yöneticilerinden bilgi aldılar.

Cuma gününe kadar açık kalacak olan fuara beş kıtadan katılım var. Fuarda 69 ülkeden yaklaşık 5 bin firma yer alıyor. Türkiye fuara 187 firma ile katılıyor. Fuarda çevreci sanayi teknolojileri ürünlerinin ilgi görmesi bekleniyor. Hannover Sanayi Fuarı’nda sanayi otomasyonu, enerji, elektrikli araç teknolojileri, sanayide yazılım ve dijital teknoloji, endüstriyel üretim, bobin teknolojileri, elektrik motorları, jeneratörler ve trafolar, çevreci sanayi teknolojileri, araştırma, geliştirme teknolojileri alanlarında son teknolojik gelişmeler ve yenilikler sergileniyor.

Türkiye dördüncü ülke
Türkiye bu yıl katılımcı firma sayısı bakımından Almanya, Çin ve İtalya’dan sonra dördüncü sırada yer alıyor. Türkiye Ekonomi Bakanlığı’nın desteğinde İstanbul Ticaret Odası tarafından 4 ve 5’inci salonlarda milli katılım standları kuruldu. Hannover Başkonsolsoluğu Ticaret Ataşeliği’de ilk kez fuara stand kurdu. 5’inci salonda kurulan standda fuara katılım sağlayan firmalara ve ziyaretçilere Türkiye ekonomisi ve dış ticareti konusunda bilgi veriliyor. Hannover Sanayi Fuarını bu yıl yaklaşık 250 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Fuar süresince yaklaşık 991 ürün ilk kez sergilenecek. Fuar süresince büyük ve küçük ölçekte toplam bin 255 toplantı, seminer, resepsiyon ve sunum gerçekleştirilecek.

İTO ilk kez katıldı
AŞAĞI Saksonya Eyaleti Ekonomi Bakanı Jörg Boede, fuar gezisi programında İstanbul Ticaret Odası ve fuarda ilk kez açılan Ticaret Ataşeliği standını ziyaret ederek yetkililerle görüş alış verişinde bulundu. Hannover Ticaret Ataşeleri Kudret Ceran ve Esabil Yurdakul ve İTO yetkililerinin de hazır bulunduğu görüşmede Türkiye ve Aşağı Saksonya Eyaleti arasında ekonomik gelişmeler ele alındı. İTO Başkan Yardımcısı Dursun Topçu, ”İTO olarak bu sene 54 firmayla katılıyoruz. Firmalarımız genelde yan sanayı dalında üretim yapan KOBİ’ler. Oda olarak KOBİ’lere büyük önem veriyoruz. Her sene Hannover başta olmak üzere 15 fuara katılıyoruz. Bu sene alan bakımından ve firma katılım sayısı bakımından yarıya yakın bir artışımız var. Ekonomi Bakanı Jörg Boede ile kazan-kazan mantığıyla görüşmeler yapıyoruz” dedi. Ticaret Ataşesi Kudret Ceran da ilk kez stand açtıklarını belirterek ziyaretçilere Dış Ticaret ve Türkiye ekonomisi akında bilgiler verdiklerini kayretti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!