Hannover şampiyonu Damlagenç

Güncelleme Tarihi:

Hannover şampiyonu Damlagenç
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2008 10:12

Berlin Büyükelçiliği Atatürk Kupası Hannover bölgesi maçları yapıldı. Damlagençspor’un şampiyon olduğu turnuvada final maçının başlama vuruşunu Hannover Başkonsolosu Aydın İlhan Durusoy yaptı. Final maçının heyecanına kapılan Başkonsolos Durusoy ile Muavin Konsolos Adnan Öztürk oturdukları plastik sandalyeden yere düştü.

Haberin Devamı

Mehmet UZUN - Sedat OLGAÇ / HANNOVER

ALMANYA’nın Hannover bölgesinde yapılan Atatürk Kupası Turnuvasını Damlagençspor kazandı. Turnuvaya destek vermek amacıyla final maçını izlemeye gelen Hannover Başkonsolosu Aydın İlhan Durusoy, finalin başlama vuruşunu yaparak bir ilke imza attı.

İki takım turnuva dışı kaldı

Hannover Başkonsolosluğu tarafından organize edilen Atatürk Kupası Turnuvası’na 7 takım katıldı. Vahdetspor’un Vinnhorst’daki sahasında düzenlenen turnuvaya; Türkspor Braunschweig, Türkgücü Hildesheim, Vahdetspor, Yurdumspor Lehrte, Damlagençspor, Türkspor Wunstorf ile Ayyıldızspor katıldı. Turnuvanın başında bir birleriyle oynadıkları maçta olay çıkartan Türkgücü Hildesheim ile Türkspor Braunschweig turnuva dışı bırakıldı. Yapılan grup maçları sonunda yarı finale Vahdetspor, Yurdumspor Lehrte, Damlagençspor, Türkspor Wunstorf çıktı. Yarı finalde Yurdumspor’u penaltılar sonunda 4-3 yenen Türkspor ile Vahdetspor’u 3-1 yenen Damlagençspor finale yükseldi.

Başkonsolos sandalyeden düştü

Atatürk Kupasına destek vermek amacıyla turnuvayı izlemeye gelen Hannover Başkonsolosu Aydın İlhan Durusoy final maçının başlama vuruşunu yaptı. Final maçını saha kenarından Muavin Konsolos Adnan Öztürk, Aşağı Saksonya ve Bremen Türk Dernekleri Koordinasyon Kurulu Başkanı Yılmaz Güner, Lehrte Türk Veliler Birliği Başkanı Ekrem Sağır ve konsolos görevlileriyle birlikte büyük bir heyecanla izleyen Başkonsolos Durusoy, oturduğu plastik sandalyenin arkaya yatması nedeniyle Muavin Konsolos Adnan Öztürk ile birlikte yere düştü. Bir anda yaşanan talihsiz olay karşılaşmayı izleyenleri heyecanlandırdı. Ancak hemen toparlanan Durusoy ile Öztürk, final maçını kaldıkları yerden izlemeye devam ettiler.

Şampiyon Damlagenç oldu

Yaklaşık 7 saat süren turnuvanın şampiyonu finalde rakibi Türkspor’u 2-0 yenen Damlagenç oldu. Hannover bölgesini Hamburg’da yapılacak final maçlarında temsil edecek olan Damlagenç’in kupasını Başkonsolos Aydın İlhan Durusoy verdi. Turnuva da dereceye giren takımlara ayrıca para ödülü de verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!