Hanau kurbanları kitap oldu

Güncelleme Tarihi:

Hanau kurbanları kitap oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2024 11:40

Almanya’nın Hanau kentinde 19 Şubat 2020’de düzenlenen ırkçı saldırıda 4’ü Türkiye kökenli 9 kişi hayatını kaybetti. O saldırıda öldürülen Gökhan Gültekin’in hayatı kitap oldu.

Haberin Devamı

GÜLTEKİN’in ağabeyi Çetin Gültekin ile Mutlu Koçak tarafından üç yıllık çalışmanın ardından kaleme alınan ‘Almanya’da Doğdu Büyüdü ve Öldürüldü’ (Geboren, aufgewachsen und ermorder in Deutschland) adlı kitabın tanıtımı Hanau’da yapıldı. Kitapta, olayların bilinmeyen yönleri ve tüm detayları ile o günden sonra bilinmeyen yönler de yer aldı.

Konuyla ilgili konuşan Mutlu Koçak, “İlk etapta Almanca olarak çıkan kitabımız 11 Ocak 2024’ten itibaren Almanya, Avusturya ve İsviçre’de tüm bayilerde satışa sunuldu ve internet üzerinden tüm sitelerde siparişe açık durumda. Bununla beraber bir de Almanya turnesine çıkıp tüm şehirlerde okuma geceleri düzenleyeceğiz. Alman basını ve organizatörler bu projeye yoğun ilgi gösteriyor ve çok talep var” dedi. Kitabın tanıtımında, konsolos Büşra Hanım, Hanau Belediye Başkanı Claus Kaminsky ve Almanya’da ırkçı saldırılarda hayatını kaybedenlerin ailelerinin avukatlığını yapan Seda Başar Yıldız ile çok sayıda davetli katıldı.

Hanau kurbanları kitap oldu

Hanau kurbanları kitap oldu

Hanau kurbanları kitap oldu

Hanau kurbanları kitap oldu





 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!