Hamburg'da silah yasağı

Güncelleme Tarihi:

Hamburgda silah yasağı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2007 18:33

Almanya'nın en büyük kentlerinden olan Hamburg'da İçişleri Senatörlüğü, Hamburg'daki "tehlikeli caddelerde" silah kullanılmasını yasakladı.

Haberin Devamı

Yasak, özellikle Hamburg'un eğlence merkezi olarak bilinen Reeperbahn ile son dönemlerde çok sayıda silahlı şiddet olayının meydana geldiği Hansaplatz Meydanı'nda geçerli olacak.

İçişleri Senatörü Udo Nagel tarafından yapılan açıklamada, belirlenen semtere asılan tabelalar ile yasağın dünden itibaren resmen yürürlüğe girdiğine dikkat çekilerek, "Bu yasağa aykırı davrananlar, 10 bin Euro'ya kadar varan para cezasına çarptırılabilecekler" dedi.

Silahın yanı sıra Reeperbahn ve Hansaplatz'da, bıçak, beyzbol sopası, sert cisimlerle doldurulmuş eldivenler ve gözyaşartıcı spreyler de yasak. Yasak kapsamının dışında sadece nefsi müdafaya dönük olarak kullanılabilen ve Federal Kriminal Dairesi'nin (BKA) denetim mühürünü taşıyan spreyler bulunacak. Hamburg, bu şekilde bir silah yasağı uygulayan ilk eyalet oldu. Eyalet yasağı, 1 Ağustos 2007 tarihinde kararlaştırmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!