Hamburg’da ırkçılık mağdurları konulu fotoğraf sergisi

Güncelleme Tarihi:

Hamburg’da ırkçılık mağdurları konulu fotoğraf sergisi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2022 12:06

Hamburg’un Nord İlçesi Belediyesi’nde 26 Eylül’de ‘Yakınları’ adlı fotoğraf sergisi açılacak. Fotoğrafçı Jasper Kettner ve Mölln vahşetinden sağ kurtulan İbrahim Arslan’ın kuratörlüğünü yaptığı sergide, ırkçı şiddete yakınları kurban gidenlerin portreleri sergilenecek.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Hamburg kentinin Nord İlçe Belediyesi’nde 26 Eylül Pazartesi akşamı, saat 18:00’de ırkçı şiddet kurbanlarının yakınlarını konu alan ‘Yakınları’ adlı fotoğraf sergisi açılacak. Bir ay boyunca Kümmellstr. 5-7, 20249 Hamburg adresindeki ilçe belediye binasının holünde ziyarete açık kalacak sergide, fotoğrafçı Jasper Kettner’in ırkçı şiddet kurbanlarının yakınlarından çektiği fotoğraflar yer alacak. Yaklaşık 30 yıl önce yaşanan Mölln vahşetinde (23 Kasım 1992) üç aile ferdini kaybeden ve kendisi şans eseri kurtulan İbrahim Arslan’ın fotoğrafçı Jasper Kettner ile birlikte kuratörlüğünü yaptığı serginin açılışı ilgi duyan herkese açık ve ücretsiz olacak.

Hamburg’da ırkçılık mağdurları konulu fotoğraf sergisi

Haberin Devamı

‘IRKÇILIĞA KARŞI İLÇE’
Irkçılıkla mücadelede ve ırkçı şiddet kurbanlarının anısını yaşatmak için yaptığı çalışmalarla tanınan Nord İlçe Belediye Başkanı Michael Werner-Boelz (Yeşiller), “Bu yıl ilçe belediyesi olarak özellikle içe ve dışa çalışmalarımız için kendimize ‘Irkçılığa Karşı İlçe’ sloganını seçtik. Sergi bu doğrultuda bir yapı taşı. Sadece ırkçı yapıları ve fikirleri deşifre etmekle kalmayıp, onlarla mücadele etmek gerekir. Özellikle devlet birimleri, ırkçı şiddet kurbanları ve onların yakınlarıyla temasta çok duyarlı olmalı. Çoğu kez soruşturmalarda kurbanlar fail damgası yedi. Sergi, insanları bu konuda daha duyarlı kılacaktır” diye konuştu.

Hamburg’da ırkçılık mağdurları konulu fotoğraf sergisi

Hamburg’da ırkçılık mağdurları konulu fotoğraf sergisi
‘DEVLET YALNIZ BIRAKIYOR’
Almanya’da her yıl çok sayıda insanın ırkçı şiddete maruz kaldığını ifade eden İbrahim Arslan da “Saldırı sonrası çoğu kez failler odakta oluyor. Jasper Kettner ile hazırladığımız sergi de biz kurban yakınlarını odağa koyduk. Sergi, onların ırkçı şiddete kurban giden aile üyelerini ve dostlarını, yaşamlarında açtığı derin acıyı ve çoğu kez devlet tarafından yalnız bırakılmalarını konu alıyor” diye konuştu.
Nord İlçesi Uyum ve Sosyal Alan İdaresi sorumlusu Gülşen Bigün ise “Aşırı sağ şiddet kurbanlarının acısı ve hikâyeleri görünmez kalmamalı. Çünkü sonsuz acıyla yaşamak zorunda kalan ve yaşananlara rağmen hayata tutunmaya çalışanlar onlar. Sergi, hiç görünmeyenleri, adı ve yüzüyle görünür kılma projesidir. Faruk Arslan, İbrahim Arslan ve Jasper Kettner’e, kurban yakınlarına can verdikleri için çok teşekkür ediyoruz” dedi. Sergi açılışında Michael Werner-Boelz’un selamlama konuşmasının ardından, Faruk Arslan ve oğlu İbrahim Arslan birer konuşma yapacak. Sergi açılışının ırkçılığa karşı duyarlı olan herkese açık olduğu belirtildi.

BAKMADAN GEÇME!