Hamburg da ayrımcılığa karşı

Güncelleme Tarihi:

Hamburg da ayrımcılığa karşı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2011 14:37

ALMANYA’da Federal Ayrımcılıkla Mücadele Merkezi (ADS) tarafından geliştirilen ‘Ayrımcılığa Karşı Koalisyon’ bildirgesine Hamburg da imza attı. Hamburg Senato ve Belediye Başkanı Olaf Scholz ile ADS Başkanı Christine Lüders, bildiriyi imzaladı.

Haberin Devamı

Böylece Hamburg’un Berlin’den sonra bildirgeye imzayı atan ikinci eyalet oldu. 2005’te büyük koalisyon döneminde federal milletvekiliyken Ayrımcılıkla Mücadele yasa tasarısını hazırladığını belirten Scholz, “Belediye Başkanı olarak birçok imza atıyorsunuz. Ama attığınız bazı imzalar çok özeldir ve bundan gurur duyursanız. Şunu özelm likle vurgulamak istiyorum bugün böyle bir bildirgenin altına atmaktan gurur duyuyorum. Hamburg’un ayrımcılıkla mücadelede önde giden eyaletlerden. Her siyasi adımımızda, kararımızla ayrımcılıkla mücadeleyi ve çeşitliliği ilke alıyoruz” dedi.

ABACI: İÇERİĞİ UYGULANMALI
Bu arada imza törenini izleyen Hamburg Eyalet Meclisi SPD milletvekili Kazım Abacı, iyi niyet bildirgesinin Hamburg tarafından da imzalanmasının doğru olduğunu söyledi. Abacı, “Ancak bildirgedeki maddeler somut politikalara dönüştürülmeli. Göçmenler açısından istihdam, konut, eğitim alanında yaşanan ayrımcılıklar ancak somut siyasi kararlar alınarak engellenebilir” dedi.

İLK BERLİN İMZALAMIŞTI
IRKLARI, etnik kökenleri, dilleri, dinleri, cinsiyetleri, cinsel tercihleri ve siyasi görüşleri nedeniyle ayrımcılığa uğrayan insanları korumayı ve toplumda hoşgörüyü yaymayı hedefleyen Ayrımcılığa Karşı Koalisyon bildirgesini ilk olarak altı ay önce Berlin Eyaleti imzalamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!