Hamas ile El Fetih arasındaki anlaşmaya eleştiri

Güncelleme Tarihi:

Hamas ile El Fetih arasındaki anlaşmaya eleştiri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2011 17:58

Almanya Yahudiler Merkez Konseyi, Hamas ile El Fetih arasında varılan anlaşmayı Ortadoğu barış sürecini tehlikeye sokacağı gerekçesi ile eleştirdi.

Haberin Devamı

Almanya Yahudiler Merkez Konseyi Başkanı Dieter Graumann, Deutschlandfunk radyosuna yaptığı açıklamada, İsrail’in mevcudiyetini her şart altında inkar eden Hamas gibi bir örgütün ciddi bir müzakere muhatabı olarak kabul edilemeyeceğini belirterek, "Bu, barış için bir ortak olamaz" dedi.

Hamas’ın, sadece İsrail’i değil, dünyadaki tüm Yahudileri ortadan kaldırmayı istediğini, ciddi bir görüşme muhatabı olabilmesi için kökten değişmesi gerektiğini ifade eden Graumann, Berlin’de bulunan Filistin Devlet
Başkanı Mahmud Abbas’ın kendileri ile görüşmek istediğini, ancak bunun Hamas ile varılan anlaşmaya yasallık kazandırılması anlamına geleceği için bu isteği reddettiklerini sözlerine ekledi.

Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) Federal Meclis Grubu dış politika sözcüsü Rolf Mützenich ise, 2 örgüt arasında varılan anlaşmayı memnuniyet ile karşıladıklarını belirterek, Filistin toplumu içindeki bölünmüşlüğün ortadan kaldırılmasının İsrail ile yürütülecek başarılı bir barış süreci için önemli şartlardan biri olduğunu söyledi.

Mützenich, Alman Haber Ajansı’na (DPA) yaptığı açıklamada, Hamas’ın, şiddetten vazgeçeceğini açıkladığını, bunun doğru yönde atılmış bir adım olduğunu kaydetti.

Alman hükümetinin, Hamas ve El Fetih arasında varılan anlaşmaya sıcak bakmamasını da eleştiren Mützenich, bu tutumun Abbas’ın İsrail ile yapacağı görüşmeleri zorlaştıracağını savundu.

Berlin’de dün Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle ile görüşen Abbas, bu akşam Başbakan Angela Merkel ile bir araya gelecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!