Halk masalları günü

Güncelleme Tarihi:

Halk masalları günü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2010 16:48

Lehrte'deki Masal Günleri'ne katılan öğretmen Yeşim Aslangeçiner, Türkçe masalları büyük keyifle okuduğunu söyledi. Aslangeçiner, "Uyum, milletlerin karşılıklı kültürlerini tanımasından, saygı duyulmasından geçer" dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA'NIN Hannover kenti yakınlarındaki Lehrte'de, "Halk Masalları Günü" etkinliği düzenlendi. Çocuklara dinleme ve okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla düzenlenen masal okuma günü büyük ilgi gördü. Masal günlerine çocuklar kadar büyüklerde ilgi gösterdi.

Lehrte şehir kütüphanesinin açılışının 25. yıl dönümünün de kutlandığı masal gününde öğretmen Yeşim Aslangeçiner'de masal okudu. Türkçe dilinde masal okuyan Aslangeçiner, “Ben bir eğitimci olarak kendi anadilimde masal okuma önerisini memnuniyetle kabul ettim. Ayrıca Türkçe olarak Türk masallarından bir kaç masalı büyük çoğunluğunu Almanlar'ın oluşturduğu bir ortamda okumak bana ayrıca büyük bir haz verdi. Gerçek uyum, milletlerin karşılıklı kültürlerini tanımasından, saygı duyulmasından geçer. Masal günü çok güzel bir uygulama. Keşke zaman zaman yapılsa“ dedi.

Okuma gününe Osnabrück Üniversitesi Din Bilimleri Bölümü mezunu Halen Garbsen'de katıldı. Garbsen ile Aslangeçiner, çoğunluğu Alman çocuklardan oluşan katılımcılara Türk Masalları kitabından "Ali Baba ve Kırk Haramiler" ile "Tuz Sevmeyen Kral" masallarını okudular.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!