Halil'in arzusu Schalke'yi devirmek

Güncelleme Tarihi:

Halilin arzusu Schalkeyi devirmek
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2010 10:10

Bundesliga lideri Bayern Münih Köln deplasmanında koltuğunu korumak istiyor.

Haberin Devamı

ALMANYA 1. Futbol Ligi'inde 25. haftasında lider Bayern Münih, Köln deplasmanında koltuğunu korumak istiyor. Ligin yenilmeyen tek takımı Leverkusen Nürnberg'de üç puan hesabı yaparkan Schalke ise Frankfurt deplasmanını çıkacak. Ara transferinde Schalke'den Eintracht Frankfurt'a transfer olan milli futbolcumuz "Schalkeyi yeneceğiz. En büyük arzum maçtan galip ayrılacak gol ve golleri kaydetmek"dedi.


Beyern yıldızları formda
Son haftalarda yıldızlarının forma girmesiyle üstüste galip gelerek zirveyi ele geçiren Bayern Münih bu hafta Köln deplasmanında 652 gün sonra oturduğu koltuğunu kaybetmek istemeyecek. Fransız milli Franck Ribery ile Hollandalı yıldız Robben'in üstün formu Bayern Münih'in üç puan hesabı yapan antrenör Louis van Gaal'ın en büyük kozu. Mondragon'un kalesini koruduğu FC Köln, son maçta Leverkusen ile deplasmanda golsüz berabere kalarak rakibini liderlikten indirdi. Zevkli ve heyecanlı bir maç izleyenecek Rhein Energie Stadı'nınn 50 bin kişilik biletleri haftalar öncesi kapış kapışa gitti. Geçen sezon Bayern formasını giyen Alman milli Lukas Podolski'nin eski takımına karşı göstereceği performans dikkatleri üzerine çekecek. Bayern Münih'te Hamit Altıntop yedekler arasında yer alırken Köln'de sakatlığı süren Taner Yalçın forma giyemeyecek

Haberin Devamı

Halil, galibiyetten emin
Eintracht Frankfurt sahasında lig üçüncüsü Schalke'yi konuk edecek. Commerzbank Arena'daki karşılaşmada bütün gözler milli futbolcumuz Halil Altıntop'ta olacak. Doğduğu kentin takımı olan eski takımı Schalke'ye karşı sahadan galip ayrılmak istediğini belirten Halil Altıntop "Maç sonrası "Frankfurt, Schalke'yi 2-0 mağlup etti. Goller Halil Altıntop'tan" manşetinin kendisini çok mutlu edeceğini söyledi. Frankfurt'ta Selim Teber tekrar ilk 11'deki yerini alırken Ümit Korkmaz ise yedek bekleyecek. Son maçta evinde ezeli rakibi Dortmund'u 2-1 mağlup eden Schalke'de zirve iddiasını sürdermek için karşılaşmadan üç puan bekliyor. Son şampiyon Wolfsburg kendi seyircisi önünde Bochum'la mücadele edecek.


Mesut Özil-Serdar Taşçı mücadelesi
Werder Bremen evinde Stuttgart'ı ağırlayacak. Weser Stadı'daki karşılaşmada aynı zamanda Alman milli takımında birlikte oyanayan Mesut Özil ile Serdar Taşçı'nın mücadelesi dikkatle izlenecek. Bremen'li Mesut ile Stduttgart'lı Serdar sahadan kendi takımlarının galibiyetle ayrılacaklarını söylediler. Stuttgart'ta golcü Cacau, Bremen'de ise Perulu Pizzarro attıkları gollerle son haftalarda formdalar. Ömer Topraklı Freiburg Hannover'i konuk edecek. Ligin alt sıralarında yer alan iki takımda ligde kalma yolunda puanlarla sahadan ayrılmak isteyecekler.

Haberin Devamı

Nuri üç puan istiyor
Her ikiside Borussia olan Dortmund ile Mönchengladbach takımlarının 84 bin kişilik ignal İduna Park'taki mücadelesinda nefesler tutulacak. Dortmund'un favori olduğu karşılaşmada milli futbolcumuz Nuri Şahin "Schalke karşısında aldığmız şanssız yenilgyi bu hafta evimizde üç puan alarak telafi edeceğiz" diyerek iddialı konuştu. Erdinç Sözer'in yardımcı antrenörlük yaptığı Tunay Torun ve Ali Arslanlı Hamburg ise evinde lig sonucusu Hertha Berlin ile karşılaşacak. Hamburg'un bu maçtaki kozu sakatlığı düzelen van Nistelrooy olacak.


Rekortmen Leverkusen
Alman 1. Futbol Ligi Pazar günü oynanacak Nürnberg-Leverkusen, Hoffenheim-Mainz karşılaşmalarıyla tamamlanacak. Sezonun ilk 24 haftasında yenilmezlik rekorunu elinde bulunduran Bayer Leverkusen, geçen hafta kaybettiği liderlik koltuğunu ele geçirmek için Nürnberg deplasmanına üç puan parolasıyla gidecek. İlkay Gündoğan'lı Nürnberg ise buna izin vermeyecek. İlkay" Bayern Münih'in galibiyet serisini bitiren golü atmıştım. Şimdi sıra Leverkusen'in rekortmenliğine son vermek." diye konuştu. 3 bin 330 nüfuslu Hoffenheim ise 30 bin kişinin tıka basa dolduracağı Rhein-Neckar Arena'da komşu kent Mainz'ı konuk edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!