Halil Ustadan sürücülere altın öneriler

Güncelleme Tarihi:

Halil Ustadan sürücülere altın öneriler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2007 18:02

Soğuk ve karlı havalarda sorunsuz otomobil sürmek için tedbirlerin alınmasını hatırlatan 30 yılık usta Halil Coş, sürücüle altın değerinde önerilerde bulundu.

Haberin Devamı

Soğuk ve karlı kış günlerinde sürücülerin otomobillerini sorunsuz kullanmaları için bir dizi tedbirlerin alınmasının zorunlu olduğunu söyleyen 30 yıllık usta Halil Coş 'Yolda kalmak istemiyorsanız tedbirinizi şimdiden alın' uyarısında bulundu. Sürücülerin kış için mutlaka otomobillerinin bakım ve kontrolünü yaptırması gerektiğinin altını çizen Halil Coş 'Karlı, soğuk ve sisli havalarda araç kullanmak daha da zordur. Bunun için gerekli önlemleri kış mevsimine girmeden almak lazım. Otomobili kışa hazırlamak gerekir' dedi.

Tekerleklere dikkat
Coş 'Havaların hızla soğumasıyla birlikte antifriz ayarı yapılması gerekir. Soğuma sistemi gözden geçirilmeli, kış için üretilen tekerlekler arabaya takılmalı. Kış tekerleklerini takmak yetmiyor. Ayrıca bu tekerleklerin hava ayarları da yapılmalı. Soğuk için uygun görülen ayarda hava basılmalı. Kalorifer sistemi elden geçirilmeli. Akü kontrolü ihmal edilmeli. Işık sistemi güçlendirilmeli' dedi.

Silecekler hayati önem taşıyor
Otomobillerdeki silecek gibi bazı parçalarının görünüşte detay gibi göründüğünü belirterek 'Aslında bu detaylar hayati önem taşıyor. Çok iyi çalışmayan silecekler kazaya neden olabiliyor. Aşınmış ve sertleşmiş silecekler mutlaka değiştirilmeli. Sıcakların iyice düştüğü şu günlerde arabanın kış bakımı mutlaka yapılmalı' dedi. Soğuk havalarda motorun çalışmasının da güçleşeceğine dikkat çeken Coş 'Motor yağının da mutlaka değiştirilmesinde fayda var. Soğuk havalarda yağın motor içinde dolaşımı güçleşir. Eğer motor içinde yağı eskimiş ise bu dolaşım daha da zorlaşır. Kış aylarında yeni yağın motora konmasında fayda vardı' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!