Hala tuzağa düşüyorlar

Güncelleme Tarihi:

Hala tuzağa düşüyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2010 11:24

Bulgar veya Rumen kadınlar, Avrupa'da yaşayan Türk kökenli işadamlarını "Aşk oyunları" ile tuzağa düşürmeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Hürriyet Gazetesi'nin yıllardır yaptığı "Tuzağa dikkat" haberlerine rağmen hala aynı hatayı yapıp binlerce Euro'sunu kaptıran işadamları, iş işten geçtikten sonra hatasını anlıyor. Almanya'nın Rheinland Pfalz Eyaleti'nde yaşayan evli ve dört çocuk babası Türk işadamı N.K. (46) Bulgar kızı Sila ile girdiği ilişkiden zararlı çıktı. Kendisinin maddi ve manevi zarara uğratıldığını iddia eden işadamı, "Türkler arasında Bulgar kızları rağbette. Ben yandım başkası yanmasın. Bin bir oyunla param pulum, itibarım gitti. Polise şikayette bulunacağım" dedi.

Acıdım yardım ettim

Bulugar kızı Sila'nın bir TIR şoförü tarafından bürosuna getirildiğini belirten işadamı, "Aç ve işsiz olduğunu söyledi. Kanatlarımız altına aldık. Bütün ihtiyaçlarını ve Bulgaristan'daki ailesinin ihtiyaçlarını karşıladım. Bir yıl üzerinde birlikte olduk. Sonunda kendisine iki yıllık daire tuttum. Ancak o parayı pulu, eşyaları alıp gitti. Şimdi boş dairenin kirasını ödüyorum. Diş yaptıracağım bahanesi ile Bulgaristan'a gideceğini söylemişti. Bir daha geri gelmedi. Beni şimdiye kadar 15 bin Euro zarara uğrattı. Kimliğinin kopisi elimde, polise şikayette bulunacağım. Bunun gibiler Türk kahvelerini dolanıp benim gibileri soyup soğana çeviriyor. Türk kahvelerine gidenler bu tuzağa düşmesin" uyarısında bulundu.

Eşime telefon etti

Sila'nın geri gelmemesi üzerine defalarca telefon açtığını belirten işadamı aldığı cevap ve tepki karşısında şok yaşadığını söyledi. İşadamı, "Önce telefon mesajı gönderdi. 'Bırak beni, yoksa fena olur' dedi. Daha sonra evimin telefonunu arayarak eşime bir yıldır beraber olduğumuzu anlatmış. Yuvam dağılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Zor anlar yaşadım, yaşıyorum. Bulgar kızları ile maceraya girenler bu sonuçları düşünsün. Sila'nın şu anda Belçida'da bir Türk kahvesinde soyacak yeni birini aradığını biliyorum. Türkler dikkatlı olsun. Bunların en büyük silahı acındırma ve daha onra güven kazanma oyunları" dedi.

Telefona mesaj gönderiyorlar

Bulgar ve Rumen kadınlar, cep telefonlarına “Beni yanına Almanya’ya götür” mesajı göndererek, Avrupa’daki Türk erkeklerden para koparmaya çalışıyorlar. Romanyalı kadınlar önce Türk erkeklere çağrı atıyorlar. Münih’ten bir Türk işadamı "Numarayı aradığımda 500 Euro göndermem karşılığında Almanya'ya gelebileceğini söyledi" dedi. Bir başka kişiye ise “merhaba ben Yamur, rica etsem beni bir dakika arayabilir misin” mesajı geldi.

Bunun üzerine telefon eden Türk, olayı şöyle anlattı: “Romanya telefon kodu olan +40’lı numarayla gelen mesaj üzerine bir internet cafeye giderek telefon ettim. Telefondaki bayan ‘Buralarda hayat yok. Oraya gelmek istiyorum. Bana biraz para gönderir, iş bulmama yardımcı olur musun? Ankara doğumluyum, ama Romanya’nın Galati şehrinde yaşıyorum. Cep telefonu numaranızı bir arkadaşım internetten bulup verdi’ dedi. Ancak, benden yardım sözü alamayınca, kızıp telefonu kapattı" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!