Hakan yardım bekledi mi?

Güncelleme Tarihi:

Hakan yardım bekledi mi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2007 09:50

Otobanda kaza geçiren ve cesedi 9 gün sonra yol kenarında çalıların arasında bulunan Hakan Şimşek'in otopsi sonuçları yarın açıklanıyor. Raporda Türk gencinin ölüm anı tespit edilecek. Yakınları "Aracın içine sıkışan Hakan kazadan sonra günlerce yardım beklemiş de olabilir" dediler.

Haberin Devamı

MANNHEİM'da yaşayan Erzincanlı Şimşek ailesi otobanda kaza geçirip ölen ve cesedi 9 gün sonra bulunan oğulları Hakan Şimşek'in (23) tam olarak ne zaman öldüğünün açıklığa kavuşmasını istiyor. Bayan Arkadaşı Tamara ile Koblenz'den Mannheim'a dönerken A61 otobanında henüz belirlenemeyen nedenden dolayı yoldan dışarı uçan Nissan marka otomobil çalıların arasına yuvarlanmıştı. Çalılar ve ağaçların aracın üzerini örtmesi nedeniyle otobandan geçen kimse olayı fark etmezken cesetler temizlik işçileri tarafından tesadüfen bulunmuştu.

BELKİ DE YAŞIYORDU?

Şimşek ailesi oğullarının ölüm nedeninin ve gününün tam olarak belirlenmesini istiyor. "Hakan ve yanındaki bayan arkadaşı kazadan sonra hemen ölmemiş de olabilir. Belki de aracın içine sıkıştıkları için günlerce yardım beklediler" diyen baba Orhan Şimşek "Başvurduğumuz polis hemen harekete geçip arama çalışmasında bulunsaydı oğlum kurtulabilirdi" iddiasında bulundu. Kesin sonucun otopsi raporu ile gün yüzüne çıkacağını belirten Orhan Şimşek "Eğer oğlumun kazadan sonra yaşadığı kesinleşirse bu işin peşini bırakmayacağım" dedi.

KAZAYI KİM GÖRDÜ?

Kazanın 26 Temmuz sabaha karşı meydana geldiği tahmin ediliyor. Yetkililer, otobanda fren izleri olduğunu ve kazayla ilgili incelemelerin sürdüğünü bildirdiler. Polis sözcüsü "Kazanın sabaha karşı 04 ile 06.00 arası olması nedeniyle yolda çok az sayıda aracın olduğunu tahmin ediyoruz. Kimse polisi arayıp kazayı bildirmedi. Eğer olaya tanık olan görgü şahidi varsa derhal bizi arasın. En ufak ipucu bile önemli olabilir. Olayda tanınmayacak hale gelen Nissan marka otomobil de inceleniyor" diye konuştular.

İHMAL VAR MI?

Şimşek ailesi Hakan'ın eve gelmemesiyle polise başvurduklarını fakat memurların "Oğlun Türkiye'ye gezmeye gitmiştir" gibi ifadelerle kendilerinle dalga geçildiğini iddia ediyorlar. Polisin olayı ciddiye almadığını ifade eden baba Orhan Şimşek "Hemen hemen her gün polise gittim. Gereken ilgiyi göremeyince kendim otobanları ve çevre yolları taradım. Yine de oğlumu bulamadım" dedi. Buna karşılık Mannheim polisinden yapılan açıklamada, Hakan ve kız arkadaşının bulunması için gereken çalışmaların yapıldığı belirtiliyor. Ancak baba Orhan Şimşek "Oğlumun cep telefonu sürekli kapalıydı. Yanındaki bayan arkadaşı Tamara'nın ki ise açıktı. Biz 2-3 gün boyunca telefonu sürekli çaldırdık. Yani istese polis cep telefonu sinyalleri yardımı ile kaza yerini tespit edebilirdi" dedi.

OÐLUNU GÖREMEDİ

Ölüm haberini aldıktan sonra perişan olan ailesi Hakan Şimşek'in Mainz'daki hastane morgunda tutulan cesedini hala göremediler. Yakınları "Otopsi tamamlandıktan sonra cenazenin bize verileceği bildirildi. Ailesi hakan'ı İstanbul'da defnetmek istiyor. baba Orhan Şimek "Hastane kapısında saatlerce bekledim. Ancak oğlumu bana göstermediler. Bunu başımıza gelenler çok acı" diye gözyaşlarına boğuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!