Haftaya Turkey Now

Güncelleme Tarihi:

Haftaya Turkey Now
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2008 21:21

Türkiye'nin çağdaş kültür ve sanat değerlerini Hollanda'da tanıtmak amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen "Turkey Now Festivali" gelecek hafta Sertap Erener'in vereceği konser ile başlayacak.

Haberin Devamı

Türkiye'nin çağdaş kültür ve sanat değerlerini Hollanda'da tanıtmak amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen 'Turkey Now Festivali' önümüzdeki hafta Sertap Erener'in Rotterdam'da vereceği konser ile başlayacak.

Festivali düzenleyen İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) ile Hollanda'daki Kültür ve Sanat Vakfı (KULSAN) Amsterdam'da ortak bir basın toplantısı düzenleyerek, etkinliklerin içeriğine ilişkin bilgi verdiler.

İKSV Başkanı Görgün Taner, festivale katılacak sanatçılardan Nilüfer Akbal ve Steven Kamperman ile KULSAN yöneticilerinden Veronica Divendal'ın da katıldığı basın toplantısında, toplumların birbirlerini kültür ve sanat faaliyetleri yoluyla daha iyi anlayabildiklerinden yola çıkarak bu etkinliği düzenlediklerini söyledi.

"Sanatçılar her toplumun en çok doğruyu söyleyen ve yansıtan sözcüleridir" diyen Taner, kültürel ve sanatsal ilişkilerin toplumlarda daha etkili ve kalıcı izler bıraktığını ifade etti.

Taner, bu anlamda artık günümüzde kum, plaj ve güneş turizmi yerine kültürel turizmin daha çok önem kazanmaya başladığını vurguladı.

Türkiye'nin yıllardır tarihi mirasıyla Batı'da tanıtımını yaptığını anımsatan İKSV Başkanı Görgün Taner, Turkey Now Festivali ile yapılanın ise, günümüz Türkiye'sinin tanıtımı olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti:

'Toplumların birbirlerini kültürel yollarla daha iyi anlayacağına hem biz hem KULSAN inanıyor. Turkey Now Festivali ile 21. yüzyıl Türkiye'sinin yeteneklerini ve çağdaş yüzünü anlatmaya çalışmanın yanında, hem kültürel
farklılıklarını, hem de o gelecekte var olacağı iddia edilen Avrupa kültürüne katkısının ne olacağını da göstermek istiyoruz. Bu nedenle Hollandalı sanatçılarla Türkiyeli sanatçıların bir arada çalması, bir arada üretimde bulunması bizim için çok önemlidir.'

KULSAN yöneticilerinden Veronica Divendal da festival programı hakkında bilgi verdi ve 17 Kasım'a kadar devam edecek olan bu festivalin, modern Türkiye'nin zengin bir panoramasını sunacağını anlattı.

Divendal, bu festivalin, Türkiye'den, başta müzik olmak üzere değişik sanat dallarının önde gelen isimlerini, Hollandalı sanatçılarla da buluşturacağını belirtti.

Açılışı, 8 Ekim'de Rotterdam'ın ünlü De Doelen salonunda Hollanda Metropol Orkestrası eşliğinde Sertap Erener'in vereceği konserle başlayacak olan festivalde, klasik müzikten popüler müziğe, dünya müziğinden caza, tiyatrodan dansa geniş bir yelpazede Türkiye'nin modern ve çağdaş yüzünü gösteren etkinliklere yer verilecek.

Bu yıl festivalde ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler'in İstanbul ve Amsterdam'ı anlatan fotoğraflarından oluşan bir de sergi açılacak.

Ağırlıklı olarak Amsterdam ve Rotterdam kentlerinde gerçekleştirilecek etkinliklere katılacak sanatçılar arasında, dünya müziği dalında, Taksim Trio Grubu ile Sabahat Akkiraz, Musa Eroğlu, Mustafa Özarslan, Nilüfer Akbal, Özlem Taner, Mikail Aslan gibi isimler yer alacak.

Pop-rock müziği sanatçısı olarak Teoman, 18 Ekim'de Amsterdam'da sevenleriyle buluşurken, caz müziği alanında Mısırlı Ahmet, Barana Trio, Evrim Demirel, Esra Dalfidan, Tineke Postma, 16 Ekim - 14 Kasım tarihleri arasında Amsterdam ve Rotterdam;ın ünlü caz müziği salonlarında altı ayrı konser verecekler.

Hollanda Opera Grubu (Nederlandse Blazers Ensemble 12 -13 Ekim günleri Amsterdam;da 'İl Turco' adlı operayı sahnelerken, aynı salonda Ankara Devlet Bale Topluluğu 29 Ekim'de gösteri sunacak.

Oda Müziği dalında da Ferhan, Ferzan Önder ikilisi 13 Ekim'de Amsterdam'da piyano konseri verecekler. Aynı şekilde Efe Baltacıgil (çello) ve Benjamin Hochman'ın vereceği konser 1 Kasım;da, Kudsi Ergüner ve grubu 3
Kasım'da, Cihat Aşkın yönetimindeki İstanbul Solistler Grubu da 11 Kasım'da yine Amsterdam'da sanatseverlerle buluşacaklar.

Festival sırasında bu etkinlikleri destekleyici nitelikte olmak üzere film gösterileri, İstanbul'da müzik yaşamını anlatan söyleşiler ve Ara Güler'in gözünden İstanbul ve Amsterdam konulu fotoğraf sergisi de yer alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!