Hac başvuruları başladı

Güncelleme Tarihi:

Hac başvuruları başladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2008 13:33

Mainz Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Kemal Bal, Rheinland-Pfalz Eyaleti'nde görev yapan din adamlarıyla gerçekleştirilen aylık toplantıda hac tarihleri hakkında bilgi verdi. Ataşe Bal, Almanya'da en az 6 aylık oturumu olanların hac için başvurabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

BU yıl kasım ayında başlayacak hac için başvuru tarihleri belirlendi. Mainz Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Kemal Bal, Bad Dürkheim'da Rheinland-Pfalz eyaletinde görev yapan din adamlarıyla gerçekleştirilen aylık toplantıda hac tarihleri hakkında bilgi verdi.

2008 yılı hac ön kayıtlarının DİTİB'in internet sayfasında başladığını belirten Bal, kutsal topraklara gitmek isteyen Türkler'in 30 Temmuz tarihine kadar başvurularını yapmaları gerektiğini açıkladı. Din görevlilerine kayıtlar hakkında bilgi veren Din Ataşesi Kemal Bal, Almanya'da en az 6 aylık oturumu olanların hac için başvurabileceğini kaydetti.

Hac farzını yerine getirmek isteyen Türkler'in bulundukları çevredeki en yakın DİTİB merkezlerine ya da www.ditib.de adresinden ön kayıtlarını yapabileceklerini belirten Bal, "Bu yıl hacca gitmek isteyip ön kayıt yaptıracak vatandaşlarımıza 4 Ağustos'tan itibaren hac müraacat formu ve hac ücretini ödeme belgesini postayla göndereceğiz. Vatandaşlarımız kesin kayıt evraklarını en geç 5 Eylül 2008 tarihine kadar DİTİB derneklerine teslim etmek zorundalar" dedi.

Hac yolculuğu takvimi

Hac yolculuğunun 8 Kasım 2008'den itibaren başlayacağına işaret eden Mainz Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Kemal Bal, "Kutsal topraklara yolculuk 8 Kasım-16 Kasım tarihleri arasında olacak. Dönüşler ise 12-21 Aralık tarihlerinde olacak. Kısa süreli hacı adaylarının gidişi 22-23 Kasım 2008, dönüşleri ise 12-13 Aralık'ta olacak. Hacca gitmek isyteyen vatandaşlarımız işlerini son güne bırakmasın ve belirlenen tarihler arasında başvurularını yapsın" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!