Habeck’e ağır suçlama: ‘Şebeke başısınız’

Güncelleme Tarihi:

Habeck’e ağır suçlama: ‘Şebeke başısınız’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2023 10:05

CDU Genel Sekreteri Mario Czaja, Yeşiller Partisi’ni ‘yeşil aile çetesi’ olarak nitelerken Federal Ekonomi ve İklim Bakanı Habeck’e “Siz bu ağın (şebekenin) başısınız” suçlamasında bulundu.

Haberin Devamı

ALMANYA’da bakanlığa bağlı ve bakanlığın parasal destek verdiği bazı kurum ve kuruluşlara kardeşleri ve nikâh şahidi başta olmak üzere tanıdıklarını, yakınlarını, akrabalarını yerleştirdiği suçlamalarına hedef olan müsteşarı Patrick Graichen’e sahip çıkan Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı Robert Habeck’e eleştiriler yoğunlaştı. “Ben bu hatası yüzünden Patrick Graichen’in görevi bırakmamasına karar verdim” açıklamasına, özellikle muhalefet kanadından ağır eleştiri ve suçlamalar geldi. CDU Genel Sekreteri Mario Czaja, Habeck’in personel politikasını eleştirirken, “Müsteşar Graichen’i Bakan Habeck’in çoktan görevden alması gerekirdi” dedi.

SPD SAHİP ÇIKTI
Czaja, Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanlığı’nda ‘yeşil aile şebekesi’ oluştuğunu ileri sürerken, Bakan Habeck’e “Bu şebekeyi siz finanse ediyorsunuz. Bu şebekenin başı sizsiniz” suçlamasında bulundu. CDU Genel Sekreteri, Habeck’in enerji ve enflasyon krizi döneminde aldığı bazı kararları da eleştirdi. Yeni inşa edilecek konutlarda yüzde 65 yenilenebilir enerji tüketecek ısıtıcıların monte edilmesi kararına tepki gösteren Czaja, “Bu bakanlığın aldığı her karar orta ölçekli işletmelerin ve vatandaşın aleyhinedir” görüşünü savundu. Yeşiller ile hükümetin büyük ortağı SPD ise Habeck’e sahip çıktı. Yeşiller Federal Meclis milletvekili Andreas Audretsch, Bakan Habeck ile Müsteşar Graichen’in akıllı enerji politikası sayesinde, Almanya’da halkın kışı hiçbir sıkıntı çekmeden geçirdiğini söyledi. Aynı zamanda Angela Merkel döneminde CDU/CSU’nun enerji politikasında büyük hatalar yapıldığını belirten Audretsch, “Siz Almanya’yı otokrat ve diktatör Putin’e enerji alanında bağımlı yaptınız” suçlamasında bulundu. SPD milletvekili Sebastian Roloff da ana muhalefet CDU/CSU’ya “Ülkenin birçok sorunu varken siz hükümete çamur atmakla meşgulsünüz. Belli ki sizin başka işiniz yok. Biz enerji alanında ülkemizi bağımsız hale getirmek için çaba gösteriyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!