Güvenlikçiler ulaşımı vurdu

Güncelleme Tarihi:

Güvenlikçiler ulaşımı vurdu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2012 14:48

NORVEÇ’te güvenlik elemanlarının grevi hayatı felç etti.

Haberin Devamı

Geçen haftalarda yapılan genel grevin ardından şimdi de özel ve resmi kuruluşlarda çalışan güvenlikçiler greve başladı. İş ortamı ve ücretlerden şikayetçi olan güvenlikçilerin grevi yüzünden ülkedeki havaalanlarında uçuşlar iptal edildi sadece bazı havaalanlarında sınırlı uçuşlar yapılabiliyor.

Norveç Dışişleri Bakanlığına bağlı Yabancılar Dairesi’nden yapılan açıklamada güvenlik elemanlarının grevi yüzünden pasaport verme, oturum uzatma gibi işlemlerin yapılamayacağı sadece Oslo Polisinin açık olacağı, ancak yabancılar bölümünün işlem yapmayacağı bildirildi.

Grev yüzünden Kristiansund, Alta, Bodö, Sadnesjön, havaalanlarının tamamen kapatıldığını bildiren yetkililer, Gardemoen (Oslo), Hagesund, Alesund, Sola, Fresland havaalanlarında ise uçuşların çok sınırlı yapıldığını bildirdiler. Grevin yapılacağını bir gün önceden öğrenen yolcuların büyük bir bölümü havaalanlarına gitmezken, gidenler de geri dönmek zorunda kaldılar. Boş Havaalanları hayalet havaalanlarına döndü.

Güvenlik elemanlarının grevi, büyük şehirlerdeki resmi ve özel kuruluşları da etkiledi. Güvenliği sağlanamayan kuruluşlara giriş ve çıkışlarda kontroller kurumlarda çalışan memurlar tarafından yapıldı. Grevci güvenlik elemanları, ücretlerinin arttırılmasını, çalışma ve mesai saatlerinin yeniden düzenlenmesini, iş ortamlarının daha da iyileştirilmesini talep ederken, Norveçliler grevi destekleyen açıklamalar yaptılar. Taraflar arasında görüşmelerin devam ettiği, grevin birkaç gün sürebileceği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!