Gururumuz oldular

Güncelleme Tarihi:

Gururumuz oldular
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2008 21:44

Belçika'nın Wallon kesimi yerleşim birimlerinden Florennes Hava Üssü'nde düzenlenen uluslararası nitelikteki Havacılar Festivali'ne katılan Türk Yıldızları Akrobasi Timi, yaptığı gösteriler ile büyük ilgi gördü ve alkışlandı.

Haberin Devamı

Belçika'nın Wallon kesimi yerleşim birimlerinden Florennes Hava Üssü’nde düzenlenen uluslararası nitelikteki Havacılar Festivali'ne katılan Türk Yıldızları Akrobasi Timi, yaptığı gösteriler ile büyük alkış aldı.

Havacılar Festivali’ne ev sahipliği yapan Belçika’yı festivalde temsil eden Prens Philippe’ye Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Tankçı Kurmay Albay Mehmet Sadık Akyar, Türk Yıldızları pilotlarının adları yazılı şapka hediye ederek, Türk Yıldızları hakkında kendisini bilgilendirdi.

Büyükelçi Fuat Tanlay, eşi sefire Yelda Tanlay ile NATO üyesi ülkelerin askeri temsilcileri ile binlerce meraklı vatandaşın katıldığı festivalde, kurulan standlarda hava sanayi ürünleri, savaş uçakları, tanklar, helikopterler, son model savaşan F 16, F 15 uçakları ile NATO’nun istihbaratta kullandığı AWAC uçağı festivalde vatandaşlara tanıtıldı ve gösterildi.

Barışı korumada savaş sanayisinin eriştiği teknolojik nokta yanında, sağlık konusundaki son gelişmeler de festivalde yer aldı.

Göğsümüz kabardı

Festivale 7 uçak ile katılan Türk Ekibi Türk Yıldızları bir saati aşan gösterilerinde büyük ilgi ile takip edildi ve resimlendi.

İhsan Varyeter, A. Onur Adalı, Osman Yığıcı, Ercan Bıçakcı, H. Murat Doğan, Fatih Kızıl, Murat Ardıç, Evren Ayna, Hakan Ayar ve Kemal Hıdıroğlu’ndan kurulu Türk Yıldızları ekibinden önce 7 pilot gösteriye çıktı. Üçlü ve ikili uçuşa geçen Türk Yıldızları, mavi gökte birlikte, üçlü, ikili ve tekli gösteriler ile nefes kesti.

Gösterilerini Atatürk’ün sesi ve Onuncu Yıl Marşı eşliğinde sürdüren Türk Yıldızları Belçika’daki gösterilerinden sonra İngiltere’ye geçerek, oradaki festivalde de gösteri yapacağı öğrenildi.

Barışa katkı

Öte yandan Türkiye’nin üyesi bulunduğu NATO (Kuzey Atlantik Asamblesi) en gözde istihbarat uçağı olan AWAC’ta görev yapan Elazığlı Hava Yüzbaşı İsmail Çeliker, uçağın görevleri hakkında, festivale gelenlere bilgiler verdi.
"Barışın tesisinin kolay olmadığını ve büyük masraflar ve birliktelikler içerdiğini" söyleyen Hava Yüzbaşı İsmail Çeliker, üç yıldır NATO’nun Almanya Achen’deki üssünde görev yapıyor.

Gurur gözyaşları

Gösterileri izlemek için Charleroi’dan Florennes’e gelen Gaziantepli Hanefi Kuş ile Fatma Kuş, "Böyle önemli bir festivali takip ettiğimiz için çok mutluyuz. Hele Türk Yıldızları'nın gösterileri sırasında gözyaşlarımızı tutamadık. Büyük gurur duyduk. Binlerce insanın hayranlık dolu bakışları arasında muhteşem bir gösteri yapan Türk Silahlı Kuvvetler mensupları pilotlarımızın ne derece eğitimli olduklarını bir kez daha gördük" diyerek, gösterilerin Türkiye’nin tanıtımına da büyük katkı yaptığına dikkat çektiler.

Belçika’nın Flerennes Kenti’ndeki Hava Üssü’nde düzenlenen Havacılık Festivali’nde Türk Yıldızları Ekibi, bir stand kurarak, Türk Yıldızları adına hazırlanan hatıra eşyaları burada satışa sunarak, Türk Yıldızları hakkında meraklıları bilgilendirdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!