Güreşte sıkıntılı günler

Güncelleme Tarihi:

Güreşte sıkıntılı günler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2007 22:05

Bundesliga'daki ilk sezonunda büyük başarı kazanan Türk Güreş Kulübü, maddi sıkıntılarla boğuşuyor. Dün basın toplantısı yapan Başkan Dedeoğlu "Minderde bileğimiz bükülmüyor. Fakat maddi sorunları aşamıyoruz. Eğer aşamazsak play-off maçlarına çıkamayabiliriz" dedi.

Haberin Devamı

AVRUPA'da kurulan tüm spor dallarındaki Türk takımları arasında birinci lige yükselen ilk ve tek Türk takımı olan Berlin Türk Güreş Kulübü (TRV) maddi sıkıntılarla boğuşuyor. Kulüp Başkanı İbrahim Dedeoğlu 'Sıkıntılarımızı aşamasak öncelikle play-off maçlarına çıkamayabiliriz. Büyüyen maddi problemleri çözemezsek 26 yıl sonra büyük zorlukları yenerek çıktığımız birinci ligden takımı çekeceğiz' dedi.

Ciddi problemlerimiz var

Dedeoğlu, Kreuzberg'de dün antrenör Fatih Özbaş ve Yönetim Kurulu üyesi Osman Önder ile birlikte yatığı basın toplantısıda ilgisizlikten şikayet etti. Almanya'da tarih yazarak birinci lige çıktıklarını hatırlatan Dedeoğlu 'Bu sezon ligde başarılı sonuçlar aldık. Bir yenilgimiz, 10 da galibiyetimiz var. Üç gruptaki tüm birinci lig takımları arasında ise en fazla puanı toplayan üçüncü takımız. Güreşçilerimiz ve yönetim kurulu olarak bizler özveriyle çalışıyoruz. Fakat tükenme noktasına geldik. Gelinen noktada bizlerin maddi sıkıntıları tek başımıza aşmamız imkansız hal aldı. Tüm Almanya'daki Türk kamuoyunu takıma sahip olmaya çağırıyorum' dedi.

Önemli maç öncesi sıkıntı

Berlin Güreş Kulübü'nün antrenörü Fatih Özbaş ise 'Sezon başında bize verilen sözler vardı. Bu sözler tutulmadı. Berlin'de ve Almanya'nın diğer şehirlerinde yaşayan işadamlarımız bizi yalnız bıraktı. Potansiyel olarak iyi bir yerdeyiz. Sporcu kalitemiz de rakiplerimizden daha iyi. Mindede rakiplerimizle mücadelede öndeyiz. Fakat maddi olarak rakiplerimize kıyaslanamayacak derecede sıkıntılarımız var. Bütçe olarak onlarla boy ölçüşemiyoruz. Bu takım sahipsiz kalmamalı' dedi.

Berlin Türk Güreş Kulübü

Berlin Türk Güreş Kulübü 1981 yılında kuruldu. Aralarında Gençler Avrupa Şampiyonu Mesut Okçu, Dünya Ordulararası Şampiyonu Bülent Dağdemir, Avrupa Yıldızlar Şampiyonu Murat Dağdemir ve geçtiğimiz Dünya Veteranla Şampionu Ramazan Aydın ve Dünya Üçüncüsü Sedat Dağdemir gibi güreşçiler yetiştiren Berlin Türk Güreş Kulübü, geçtiğimiz yıl bir iki gerçekleştirerek Alman Birinci Ligine yükseldi.

Bu sezon 11 maç yapan takımımız, 10 galibiyetle ikinci sırada bulunuyor. Ligin bitimine üç maç ala lig ikinciliğini garantileyen Berlin Türk Güreş Kulübü, yapılan tüm maçlar sonunda birinci ligde mücadele eden en başarılı üçüncü akım uvanını elinde tutuyor. Takımın antrenörü Fatih Özbaş ve 60 kilo güreşçisi İsmail Zurnacı da son Dünya Veteranlar Şampiyonasında kilolarında birinci oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!