Gürcistan’da Türk kadınlar Türk mutfağını tanıttı

Güncelleme Tarihi:

Gürcistan’da Türk kadınlar Türk mutfağını tanıttı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2012 19:03

Gürcistan’da yaşayan yabancı uyruklu kadınların kurduğu Uluslararası Kadınlar Birliği Derneği yılbaşı adı altında bir etkinlik düzenlendi, etkinlikte Türk kadınları Türk mutfağını tanıttı.

Haberin Devamı

Başkent Tiflis’teki bir otelde düzenlen etkinliğe başta Türkiye olmak üzere 30’u aşkın ülkeden katılımcılar, ülkelerinin kültür ve mutfaklarını yansıtan çalışmaları sergiledi. Etkinlikte, en çok ilgi gören stantlardan biri de Türk standı oldu.

Türkiye’nin Tiflis Büyükelçiliği mensuplarının ve Türk işadamlarının eşleri tarafından hazırlanan yiyecek, içecek ve süs eşyaları ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Türk standında en çok ilgi gören ise zeytin yağlı sarma, kısır ve kadayıf oldu.

Ermenilerin de katıldığı etkinlikte, Ermeni kadınlarının yaprak dolması ile baklavayı Ermeni mutfağı olarak tanıtması ise bazı katılımcıların tepkisini çekti.

Geleneksel olarak her yıl düzenlenen söz konusu etkinlikten elde edilen gelir, Gürcistan’daki kimsesiz çocuklar yurduna bağışlanıyor. Etkinliğe katılan Türkiye’nin Tiflis Büyükelçisi Levet Murat Burhan, AA’ya yaptığı açıklamada, ”Bu her yıl yapılan bir etkinlik ve burada herkes kendi mutfağını ve kültürünü tanıtmaya çalışıyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!