‘Gün, dayanışma günüdür’

Güncelleme Tarihi:

‘Gün, dayanışma günüdür’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2023 11:19

Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen ile Berlin Başkonsolosu Rıfkı Olgun Yücekök, depremzedelere yapılan yardımların toplandığı depodaki çalışmaları inceledi. Büyükelçi Şen, katıda bulunan herkese teşekkür etti.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın başkenti Berlin’de yaşayan Türklerin ve Türkiye kökenlilerin yanı sıra Alman hayırseverlerin yoğun ilgi gösterdiği deprem bölgeleri için başlatılan yardım kampanyaları devam ediyor. Berlin Başkonsolosu Rıfkı Olgun Yücekök’le birlikte bağışların tasnif edildiği ve Türkiye’ye gönderilmek üzere geçici olarak depolandığı Berlin-Brandenburg Willy Brandt Havalimanı (BER) yakınında bulunan Uluslararası Havacılık ve Uzay Fuarı (ILA) alanını ziyaret eden Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, gece-gündüz demeden katkıda bulunan gönüllülere ve bağış yapanlara teşekkür etti. “Gün dayanışma günüdür” diyen Büyükelçi Şen, Almanya’da yaşayan Türkiye kökenli insanlarımızın deprem felaketinin yaralarının sarılmasına katkı için hummalı bir çalışma içerisine girdiğini görmenin gurur verici olduğunu söyledi. Şen, “Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği ve Almanya’daki 13 başkonsolosluğumuz 7 gün 24 saat Türkiye’nin, sizlerin yanındadır” dedi.

Haberin Devamı

‘Gün, dayanışma günüdür’

ALMANYA’YA TEŞEKKÜR
Almanya’nın Türkiye’ye yardımlarının iki ülke ve iki ülkenin halkları arasındaki dayanışma için çok önemli olduğunu belirten Şen, “Alman dostlarımızın da Türkiye’ye gösterdikleri ilgiye, Türkiye’ye bugüne kadar arama kurtarma konusunda gönderilmiş ekipler ve ekipmanlar dolayısıyla da sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkürlerimi iletmek istiyorum” diye konuştu.

‘Gün, dayanışma günüdür’


Berlin’deki Türk sivil toplum kuruluşlarının kendi imkânlarıyla topladığı yardımlar da TIR’lara doldurularak Türkiye’ye gönderildi. Berlin Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Halime Merdler ise yardımlarını doğrudan Adana Belediyesi’ne yönlendirdiklerini söyledi.

‘Gün, dayanışma günüdür’

BAKMADAN GEÇME!