‘Gümüş At’a Gent Belediyesi sahip çıktı

Güncelleme Tarihi:

‘Gümüş At’a Gent Belediyesi sahip çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2012 11:01

BU ay sonunda ikincisi düzenlenecek Gümüş At Sinema ve Müzik Ödülleri Organizasyon Komitesi, Almanya’nın Gelsenkirchen kentinde bir araya geldi.

Haberin Devamı

29 Mayıs-1 Haziran arasında yapılacak yarışmayı merkezi Fransa’nın Strasbourg kentinde bulunan Karma Kültür Gençlik Konseyi (COJEP) ile Brüksel Yunus Emre Enstitüsü ortaklaşa düzenliyor. Yarışma jürisinin başkanlığını Zülfü Livaneli yapacak. Organizasyon Komitesi Başkanı ve COJEP Başkanı Ali Gediklioğlu, Gümüş At Sinema ve Müzik Ödülleri’ne Belçika’nın Gent Belediyesi’nin sahip çıktığını ve kentin en önemli salonunu kendilerine verdiğini söyledi.

Gediklioğlu, “Ödülleri başlatırken hedefimiz Avrupa’da 50 yılını geçirmiş Türklerin sanatının, sinemasının, Avrupa’nın sanatı olduğunun kabul edilip desteklenmesini sağlamaktı. Türk sineması ve müziği bizim olduğu kadar Almanya, Hollanda, Belçika ve Fransa’nın da. Çünkü biz Avrupalı Türkleriz” dedi. Gent Belediyesi’nin sinema ile müzik çalışmalarına destek verdiğini belirten Ali Gediklioğlu, “Gümüş At Sinema ve Müzik Ödülleri’ni bu yıldan itibaren Gent’te düzenliyoruz. Gent’in en önemli kültür ve sinema salonlarından birisini bize sundular. Bu yılki Gümüş At sinema ve Müzik Ödülleri’ne Flaman Bölgesi Başbakanı katılıyor. Türk sineması ve müziği o bölgede kabul görmüş oluyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!