Gümrüklerde büyük yoğunluk

Güncelleme Tarihi:

Gümrüklerde büyük yoğunluk
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2012 12:17

İzinlerini Türkiye’de geçirmek için sıla yoluna düşen gurbetçiler, en çok beklemekten şikayetçi.

Haberin Devamı

Yoğun olarak kullandıkları Kapıkule Sınır Kapısı’na gelen gurbetçiler, Bulgaristan’ın hem yollarının bozukluğundan hem de Bulgaristan gümrüğünde çok fazla beklediklerini öne sürerek durumu zaman zaman korna çalarak protesto ediyorlar.

Hollanda’dan tatilini memleketi Yozgat’ta geçireceğini belirten gurbetçi Gazi Tanrıverdi, Bulgaristan’da yol yapım çalışmaları nedeniyle hem Bulgaristan’daki seyahatlerinin iyi geçmediğini hem de Bulgaristan sınır kapısında çok beklediklerini öne sürdü. Afyonkarahisarlı Ramazan Çevik de Bulgaristan’ın bir an önce sınır kapısının kapasitesini artırması gerektiğini ifade ederek, ”Bulgaristan’da yollar bozuk bir de üstüne gümrükte bekletiyorlar.

Polisleri yardımcı olmuyor, sırada bekletiyorlar. Bu çileler artık bitmeli” diye konuştu. -Beklemeler veri girişinden kaynaklı- Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın da yaptığı açıklamada, gurbetçi sezonu nedeniyle peronların yanı sıra ”kırmızı hat” adını verdikleri bir bölümde açarak gurbetçileri mağdur etmemek için çalıştıklarını söyledi.

Vatandaşların bekledikleri hızda Türkiye’ye giremediklerini ifade eden Yalçın, ”Bu bizim muayenemizden değil, pasaport ve araç kayıt sisteminden kaynaklanıyor. Bizim klasik gümrük muayenemiz 15-30 saniye arasında sürüyor. Bizde gurbetçilerimizin bir an önce yurda girmesini istiyoruz ama bilgileri kayıt altına almamız gerekiyor.” Yalçın, hafta sonu 8 binin üzerinde aracın yurda giriş yaptığını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!