Gümrük kapılarında oy verme işlemi başladı

Güncelleme Tarihi:

Gümrük kapılarında oy verme işlemi başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2011 17:26

12 Haziran'da yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimi'nde yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerin gümrük kapılarında oy verme işlemi başladı. Seçmenler Atatürk Havalimanı'nda da oy kullandı.

Haberin Devamı

Yolcu sayısı bakımından Türkiye’nin en büyük sınır kapısı olan İstanbul Atatürk Havalimanı’nın Dış Hatlar Geliş Terminali’ndeki oy verme işlemi başladı. İlk oyu kullanan seçmen Lübnan’dan Türkiye’ye gelen Halid Aydın oldu. Lübnan’da işleri nedeniyle bulunduğunu söyleyen Halid Aydın, gazetecilere "İnşallah vatana millete hayırlı olur. Herkes için daha güzel bir gelecek olsun" dedi.

Dış Hatlar Gidiş Terminali’ndeki oy verme işlemi ise Yüksek Seçim Kurulu’ndan kaynaklandığı iddia edilen arıza yüzünden bilgisayarlar açılamayınca 40 dakika geç başladı. Bu 40 dakikalık bekleme süresi içinde sandık başlarında uzun kuyruklar oluştu ve bazı yolcular uçaklarını kaçıracakları endişesiyle oy kullanamadan uçaklarına gitti. Almanya’da gaz ve petrol pompaları satış işleri yapan Muharrem Aslan gidiş katındaki ilk oyu kullandıktan sonra "40 dakika bekledim ama vatandaşlık görevimi yaptım" dedi.

GÜZEL BİR TÜRKİYE İÇİN
Bebeği Mehmet Akif ile Güney Kore’den gelen Fatma Betül Salmanoğlu de oyunu Dış Hatlar Geliş Terminali’nde kullandı. Daha güzel bir Türkiye için oy kullandığını söyleyen Salmanoğlu gazetecilere yaptığı açıklamada "İnşallah daha güzel günler gelir. Çok acı, ızdırap dolu yılları atlattık. Oy verme işleminin bugün başladığını bildiğimiz için gelişimizi bu tarihe göre ayarladık" dedi.

34 gün boyunca sürecek olan oy verme işlemi Dış Hatlar’ın Gidiş Terminalı’nde 6, Geliş Terminali’nde ise 9 olmak üzere toplam 15 şeffaf sandıkta gerçekleşecek. Sandıklar 24 saat açık olacak ve oy kullanma işlemi 12 Haziran günü seçim bitene kadar devam edecek. Bakırköy İlçe Seçim Kurulu yetkilileri yapılan hazırlıkları yerinde denetlerken Atatürk Havalimanı’nda oy kullanılacak 34 gün boyunca 320’ye yakın personel görev yapacak.

Atatürk Havalimanı’nda ve diğer sınır kapılarında yurtdışında yaşayan vatandaşlardan yurtdışı seçmen kütüğünde kayıtlı olanlar, Türkiye Cumhuriyeti pasaportunu ibraz ederek giriş ve çıkış yaparken oy kullanabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!