Gülçin tren altında can verdi

Güncelleme Tarihi:

Gülçin tren altında can verdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2008 18:33

Almanya'da Andernach kasabasında kestirme olsun diye rayların üzerinden geçmeye karar veren 14 yaşındaki Gülçin ile Alman arkadaşı Dennis hızlı tren İCE'nin altında kalarak can verdiler.

Haberin Devamı

Almanya'nın Bonn kenti yakınlarındaki Andernach Kasabasında 14 yaşındaki Gülçin Tokur adlı Türk kızı ile Dennis adındaki 16 yaşındaki Alman arkadaşı hızlı tren İCE altında kalarak can verdi. Önceki gün saat 21.30'da film izlemek için gittikleri arkadaşlarından dönen gençlerin ölümü ailelerini ve yakınlarını yasa boğdu.
Verilen bilgiye göre iki arkadaş eve giderken kestirme olsun diye rayların üzerinden geçmeye karar verdi. İki gencin olay hemen öldüğü bildirildi. Yetkililer, olayın meydana geldiği bölgede raylara ulaşmanın çok kolay olduğunu bildirdiler. Bir yetkili "Gençlerin treni fark etmediklerini tahmin ediyoruz. Trenler çok sessiz hareket ediyorlar" dedi.
ÖLÜM HABERİYLE YIKILDIM

Realschule 7. sınıf öğrencisi Gülçin Tokur'un acılı babası Ali Tokur olayı şöyle anlattı: 'Ben maç izlemek için kahvehanedeydim. Telefonum çaldı. Büyük kızım hemen eve gelmemi söyledi. Eve gelip olayı duyduğumda şok geçirdim. İki polis gelip haber vermiş. Duyanlar bizim evde toplanmış. Savcılık araştırma yaptığı için bilgi vermiyorlar. Büyük acı içindeyiz. Soruşturma tamamlanıp cenazeyi aldığımızda memleketimiz olan Aydın'ın Söke İlçesinde toprağa vereceğiz. Benim iki kızım vardı. Birini kaybettim. Allah kimsenin başına vermesin. Gülçin hayat dolu neşeli herkese yardım eden bir insandı.'

MAKİNİST FREN YAPTI, AMA DURAMADI

Olay soruşturma aşamasında olduğu için detaylı bilgi vermeyen Koblenz Polisi gençlerin Köln istikametine giden trenin altında kaldığını belirtti. Açıklamaya göre makinist gençleri fark ederek fren yaptı ama duramayarak Gülçin ile arkadaşı Dennis'e çarptı. İki arkadaş olay yerinde can verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!