'Görünmezlik Taktikleri'

Güncelleme Tarihi:

Görünmezlik Taktikleri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2010 16:25

BERLİN'de 14 Türk sanatçının katıldığı 'Görünmezlik Taktikleri' (Tactics of Invisibility) adlı çağdaş sanat sergi Tiergarten semtindeki Heidestrasse 50, 10557 Berlin adresindeki 'TANAS, Raum für zeitenössische Kunst' galeride açıldı.

Haberin Devamı

TANAS Berlin, Thyssen-Bornemisza Art Contemporary/Viyana ve Vehbi Koç Vakfı tarafından kurularak desteklenen ARTER tarafından ortaklaşa geliştirilen sanat projesinde sanatçılar, görünmez olanı sanatseverlere görünür kılmaya çalışıyor. Viyanda'da 3 ay sanatseverlerle buluşan sergi, 15 Ocak 2010'e kadar Berlin'de ve Mart 2011'de de İstanbul ARTE'de sergilenecek.

Sergi direktörü ve kuratör Emre Baykal, “Sanatçılar yapıtlarında farkı yollarla 'görünürde olmamak' yokluğun varlığı biçiminde, bir geri çekilme reddedilme, direnç ve kamuflaj ile kılık değiştirme taktiği biçiminde 'görülmez olma' temasını görünür kılmaya çalışıyorlar. Türk sanatçının katıldığı 'Tactics of İnvisibility'in küratörlüğünü Daniela Zyman'la birlikte yapıyoruz” dedi. Ali Kazma'nın kişisel bir sergisi nedeniyle katılamadığını sergide Nevin Aladağ, Kutluğ Ataman, Cevdet Erek, Ayşe Erkmen, Esra Ersen, İnci Eviner, Nilbar Güreş, Hafriyat, Ahmet Öğüt, Füsun Onur, Sarkis, Hale Tenger, Nasan Tur, xurban-collective'nin eserleri bulunuyor.

Berlin'in Tiergarten semtindeki Heidestrasse 50, 10557 Berlin adresindeki 'TANAS, Raum für zeitenössische Kunst' galeride Salı- Cuma günleri saat 11.00-18.00 anasında açık olan sergiye giriş ücretsizdir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!